Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Amarok: Cesta kolem světa úspěšně dokončena

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Volkswageny Amarok expedice World Aids Awareness Expedition (WAAE) projely za 111 dní 54 zemí na pěti kontinentech.

Na cestu kolem světa vyrazila expedice WAAE, kterou vedl sportovec a cestovatel Joachim Franz, koncem letošního dubna. Hlavním cílem této akce bylo upozornit na problematiku AIDS a získat finanční prostředky na boj s touto nemocí.

Letošního 10. ročníku se zúčastnilo deset řidičů s pěti pick-upy Volkswagen Amarok. Náročná cesta začala v kanadském Vancouveru a odtud expedice vyrazila přes Severní a Střední Ameriku do Argentiny. Odtud se konvoj přesunul do Evropy a po jejím projetí se vydal po západním pobřeží Afriky do Jihoafrické republiky. Zde se expedice otočila na sever a svou cestu přes africký kontinent zakončila v Egyptě. Z něj se vydala na východ přes Arabský poloostrov do Turecka, Kazachstánu a Ruska. Konec cesty byl na území Austrálie.

Cesta kolem světa byla původně plánována na rovných 100 dní, ale nakonec se protáhla na 111 dní. Během nich pick-upy Amarok projely 54 zemí na pěti kontinentech a ujely 64.452 km. Pro své posádky během cesty představovaly obývací pokoje, ložnice, jídelny i pracovny.

Celou cestu absolvovala pětice pick-upů bez poruchy. Automobilka Volkswagen tuto akci pojala jako zátěžový test svého modelu Amarok. Všechny vozy mají být nyní demontovány pro výzkumné účely. Bude zjišťováno, které díly a součástky podléhaly největšímu opotřebení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
14. 8. 2011 23:09
Re: Muzete me todle nekdo vysvetlit??
rekl bych, ze VW si to osefoval dobre. Ma lepsi zazemi, nez ty :-) Kam jezdis na expedice? Chci se jen zeptat, abych vic zavidel.
12. 8. 2011 22:04
Muzete me todle nekdo vysvetlit??
Jak se da...

1. behem dne, kdy najedete prumerne 644 km jeste shanet a kontaktovat darce na konto na AIDS?

2. a jak se pri takove atrakci resi to, ze museli s tema autama minimalne 3x do autorizovaneho servisu na garancku? (ja kdyz valim na nejakou expedici, je z toho vetsinou 8-12 tisic km a to musim sakra planovat, abych pak nemel problemy v servise se zarukou a stihl vse v tech spravnejch km na tachaci)