Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak bezpečně převážet psa v autě? Způsobů je několik

Martin Machala
Diskuze (11)

Pes jen tak volně pobývající v interiéru auta, to může být hodně velký průšvih. Jak s ním bezpečně naložit?

Figurant Johník nejčastěji cestuje v kufru auta, síťkou bezpečně oddělený od posádky. Pro lidské pasažéry je to v zásadě ideální stav, pes se k nim nedostane a i v případě nehody zůstane na svém místě. Jenže, takový karambol na zadní část auta může pejska ohrozit.

Nejlepší pro posádku a psíka jsou tak zadní sedačky, samozřejmě vybaveny speciální dekou, díky níž pak nemusíte na interiér s wapkou. Bezpodmínečně nutné je však pejska připoutat, k tomu slouží kšíry (lepší než klasické procházkové jsou „přepravní“ s bezpečnostní atestací) a pás, který připojíte k isofixu, nebo bezpečnostnímu pásu. Nepřipoutaný pes nemá na zadních sedačkách co dělat, padesátikilový Johník by se i v městských rychlostech změnil po nárazu v hrocha, který by svého páníčka spolehlivě zabil.

A jedna rada – pokud pejska vozíte autem jenom k veterináři, nedivte se, že mu nebude cestování po chuti. Občas ho vyvezte i jen tak na procházku. A nezapomeňte odměňovat! Ani Johník občas zadarmo do kufru skákat nechce…

Martin Machala
Diskuze (11)

Doporučujeme

13. 6. 2019 22:40
v pytli
nejlip se vozi pejsanek v igelitovym pytli, takovym tom cernym, co prodavaj v Lidlu
Avatar - white label
11. 6. 2019 13:50
Re: V mrazáku
Hlavně, že to tak (aspoň zatím) nemají i s tím "děckem".
Avatar - KANKUNEN
11. 6. 2019 12:38
V mrazáku
To je dnešní móda, lidi srovnávají psa s děckem, ale když pes chcípne, tak za týden mají dalšího a nastarého si ani nevzpomenou.
11. 6. 2019 11:59
Prázdný
Mně se na tomhle webu často stává, že si čtu článek a najednou je konec. Musím se vrátit zpátky a číst znova, protože nemůžu věřit že to opravdu bylo všechno. No nic, pozdravujte Johníka a odměňte ho dobrotou, nic víc tam vlastně nebylo... :no: