Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf GTI Performance one-off: Dílo učňů z Wolfsburgu

Ondřej Chamilla
Diskuze (16)
Již tento čtvrtek se u jezera Wörthersee na srazu koncernových vozů představí upravený Volkswagen Golf GTI Performance, na jehož přípravě pracovalo třináct učňů z Wolfsburgu.

O tom, že učni Volkswagenu chystají speciální automobil pro sraz u Wörthersee, podobně jako jejich čeští kolegové, kteří udělali Škodu Funstar, jsme vás již informovali. Nyní můžete vidět jejich dvoubarevného Golfa GTI Performance na první fotografii.

Wolfsburští studenti použili za základ pro svou tvorbu třídveřový Golf GTI, kterému kromě zlato-černého zbarvení dodali i výraznější bodykit. Úprav se dočkala i kabina a vidět můžeme jiná kola. Automobil, který se celým názvem jmenuje Volkswagen Golf GTI Performance one-off, používá standardní techniku, tedy přeplňovaný čtyřválec s výkonem 169 kW a točivým momentem 350 N.m. Vůz má poháněna přední kola a jede až 250 km/h.

Více informací o voze přineseme přímo od Wörthersee během tohoto týdne.

Ondřej Chamilla
Diskuze (16)
Avatar - JDM
12. 5. 2015 23:12
Re: Vkusné
odolnější a účinnější brzdy nemusí vypadat jako vystřihovánky z ABC , proto tuzingový . Ten tvar hádám nemá absolutně žádný vliv maximálně budou o ten kousek materiálu co tam chybí lehčí , takže je to věc jen "okrasná" , pro někoho je tuzing křídlo na HH s 300hp pro někoho brzdový kotouče ve tvaru květiny .
Avatar - white label
12. 5. 2015 22:07
Re: Vkusné
Logicky stejný jako u např. u RS3, což je také hh.
Co je tuzingového na účinějších/odolnějších brzdách?
12. 5. 2015 19:32
Re: Vkusné
Není to špatné, i když...[odkaz]
Avatar - JDM
12. 5. 2015 17:41
Re: Vkusné
a jaký super funkční účel mají na golfu gti? jsou o jeden gram lehčí? To že pocházejí z modelů RS od audi znamená ?
Avatar - white label
12. 5. 2015 16:37
Re: Vkusné
Co je na těch kotoučích tuzingového? Ten tvar okraje tam není na ozdobu, má svůj funkční účel. Mimochodem ty kotouče pocházejí z modelů RS od Audi.