Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo: Virtuální premiéra

Michal Fokt
Diskuze (2)
S tímhle autem, nesoucím loga VW a GTI, se můžete prohánět po tratích videohry Gran Turismo 6 pro Sony Playstation. Mít ho tak v ruce opravdu, co říkáte...

Sony letos do nejnovějšího vydání své hry Gran Turismo 6 zařadilo i kategorii Vision Gran Turismo, pro níž mohli automobiloví výrobci navrhnout svůj virtuální sporťák. Tohle je projekt Volkswagenu, nazvaný GTI Roadster a jednoznačně boří mýty o tom, že se ve Wolfsburgu designéři neumí odvázat.

Koncept je vizuálně ostrý jako břitva a přitom nese zcela jasné stylistické rysy modelu Golf. Firemní filozofii a kulturu podtrhuje i stálý pohon všech kol 4Motion a sedmistupňová dvouspojková převodovka, jejímž prostřednictvím roztáčí dvacetipalcová kola o rozměru 235/35 vpředu a 275/30 vzadu motor V6 3,0 l, přeplňovaný dvěma turby. Vidlicový šestiválec má mít výkon 503 koní a točivý moment 665 N.m.

Mít ho tak v ruce i v reálném světě, posteskne si asi řada z vás. Popravdě řečeno - to se vám rozhodně nepoštěstí, což ovšem neznamená, že auto neexistuje. Volkswagen slibuje, že jeho skutečnou verzi představí na GTI Meeting Wörthersee, takže pokud ho musíte vidět na vlastní oči, naskočte do auta a udělejte si výlet na jih Rakouska.

Michal Fokt
Diskuze (2)
29. 5. 2014 17:47
Re: PlayStation
Gran Turismo je a vždy bude na půli cesty. Zkus pCARS a Assetto Corsa.
Avatar - Tomas_2002
29. 5. 2014 11:36
PlayStation
Mě by stačilo mít v ruce GranTurismo pro PS4 :-!