Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen ID.4 poodhaluje světelnou techniku. Umí na vás kulit oči

Stanislav Kolman
Diskuze (12)

Již zítra se nám oficiálně představí první globální elektromobil VW - crossover ID.4. Ještě před premiérou nechává nahlédnout na své detaily.

A jak tomu u takových teaserů bývá zvykem, soustředí se především na světelnou techniku. Ta je samozřejmě plně diodová a ID.4 se chlubí svým charakteristickým světelným podpisem. Jako bonus je čistě elektrický crossover vybaven také skrytými projektory ve zpětných zrcátkách, které promítají logo značky na zem.

Z příplatkových položek můžete zaškrtnout přední světlomety IQ.Light, což jsou LED světla, která vás před zahájením jízdy umí pozdravit. „Světelné moduly jsou tvořeny jedenácti samostatnými LED diodami, které lze jednotlivě vypnout a ztlumit. Součástí jsou i dálková světla svítící co nejjasněji, zároveň však neoslňují ostatní účastníky silničního provozu.“

Video se připravuje ...

Moduly se značně podobají lidským očím, čímž chce Volkswagen své elektromobily ID. oddělit od zbytku portfolia. Když se řidič přiblíží k vozu, světla se na něj “podívají” zdola nahoru. Se zabudovaným systémem Keyless Advanced je však uvítací procedura ještě propracovanější. V tomto případě světelné moduly otevřou oči a navíc se otočí do strany, což vytváří dojem, že se snaží o oční kontakt s řidičem.

Nezapomnělo se ani na koncové svítilny. „U modelu ID.4 značka Volkswagen vůbec poprvé využívá grafiku zadních světel s 3D efektem,“ stojí v oficiální tiskové zprávě. Designéři se chlubí “neobvykle bohatou červenou”, ale také brzdovým světlem, které se rozsvítí ve tvaru písmene X. Součástí jsou samozřejmě i dynamické blinkry, které už známe z ostatních modelů značky. To jsou všechno hezké detaily, my jsme ale zvědavi hlavně na to, jak elektrická novinka jezdí!

Stanislav Kolman
Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - palix
23. 9. 2020 15:45
Re: Jo no to je paráda
Otázka znie - odkiaľ sa tam tí úradníci nabrali, keď všade okolo vidím plno triezvo zmýšľajúcich ľudi? Zrejme prešli nejakým špeciálnym výberom - vybrali "absolútnych" špecialistov na zničenie EU ;-\
Samozrejme obyvatelia EU si ich zvolili z davu podobných "expertov", aby sa nepovedalo.
23. 9. 2020 15:42
Re: Jo no to je paráda
"Úradníci z EU", zabývající se automobilovou oblastí jsou hlavně neuvěřitelní pseudozelní k.o.k.o.t.i., kteří ženou Evropu do záhuby! :-( :-O :no: :no: :no:
Avatar - palix
23. 9. 2020 07:33
Re: Jo no to je paráda
Aj úradníci z EU sú "ľudia", takže ľudia chcú aj dnešné autá :-)
Avatar - speedfred
22. 9. 2020 19:23
Re: Jo no to je paráda
autá sú pre radosť a potechu nie na jazdenie :-[]
22. 9. 2020 19:17
Re: Jo no to je paráda
Tak Hurvínek byl alespoň vtipnej, tohle moc k smíchu není.