Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Passat má na svém kontě již 30 milionů vyrobených vozů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Volkswagen Passat se s 30 miliony exemplářů vyrobenými za 46 let stává druhým nejrozšířenějším zástupce své značky po modelu Golf a překonává tak i dodnes tolik populární původní Brouk.

Volkswagen Passat se stal první vlastní konstrukcí značky s pohonem předních kol. První generace této modelové řady se začala vyrábět v roce 1973 v závodu VW v Emdenu. Dnes z bran tohoto podniku vyjíždí osmá generace modelu Passat.

Video se připravuje ...

Jubilejní exemplář, jímž se stal Volkswagen Passat GTE byl ostatně rovněž vyroben v německém Emdenu a to 3. dubna letošního roku. Plug-in hybridní kombi s karoserií v odstínu Pyrite Silver Metallic představuje jednoho z první zástupců modernizované osmé generace.

Tento konkrétní exemplář nezamíří do běžného prodeje nebo firemního muzea, ale podle oficiálních materiálů automobilku bude využíván jako vůz, které je prezentován médií a rovněž i půjčován zástupcům tisku.

Volkswagen Passat jde se svými třiceti miliony vyrobených vozů ve stopách modelové řady Golf s jejími pětatřiceti miliony vyrobených vozů a dokazuje, že sázka německé automobilky na pohon předních kol se jí vyplatila.

Volkswagen Passat byl ve své první generaci uveden v roce 1973 a i díky karoserii, kterou navrhl Giorgetto Giugiaro slavila úspěch, což dokazuje skutečnost, že prvního milionu prodaných vozů bylo dosaženo v prosinci 1976. V následujících generací Volkswagen Passat téměř vždy mírně povyrostl a neustále se vyvíjel až k současné osmé generaci. Ta v letošním roce zamíří na trh v modernizovaném provedení, jehož výstavní premiéra se odehrála v rámci autosalonu v Ženevě.

Zdroj: Volkswagen AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme