Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Race Touareg: Z Dakaru do Kataru

David Bureš
Diskuze (8)
Civilní verze dakarského speciálu má šanci na zařazení do malosériové výroby.

Volkswagen představil na katarském autosalonu koncept Race Touareg 3 Qatar, což je závodní speciál z Rallye Dakar určený pro silniční provoz.

Volkwagen Race Touareg 3 Qatar je jen lehce upravená závodní verze, která vyhrála letošní Dakar. Vůz pohání motor 2,5 TDI o výkonu 228 kW, což je jen o 1 kW méně, než v rallye verzi. SUV tak dokáže zrychlit z 0-100 km/h za méně než 6 s!

Dva metry široká karoserie je lakována bílým lakem Magic Morning s nádechem zlaté, který doplňuje zlatý nápis Race Touareg na boku automobilu. Ve zlatém provedení jsou i 18palcová kola BBS, závodní vůz přitom používá 16palcová.

Původně dvoumístný interiér byl kompletně přepracován, zachována zůstala jen bezpečnostní klec lakovaná šedou metalízou. Kokpit se barvami a vzhledem inspiroval neviditelnými letouny, centrální konzole s nápisem Race Touareg je vyrobena z anodizovaného hliníku, zbytek prvků je z matného karbonu. Skořepinové sedačky, které dodala firma Recaro, jsou polstrovány černou perforovanou kůží Nappa.

Volkswagen zatím neoznámil, zda bude Race Touareg 3 Qatar sériově vyrábět, nebo zda zůstane jen studií.

Volkswagen letos potřetí za sebou vyhrál Rallye Dakar v kategorii osobních vozů. Vítězem se po dramatickém souboji s Carlosem Saizem stal Katařan Nasser Al-Attiyah.

David Bureš
Diskuze (8)
Avatar - Kolouš
3. 2. 2011 21:07
veyron? zonda?enzo???
prdlajs! tohle je ten pravý sen clověka co má poluce za sebou !!!!
Avatar - sushi7474
28. 1. 2011 21:57
Idealny stroj...
Idealny stroj na D1 - trasa Brno-Praha :-)
28. 1. 2011 18:03
Re: Brutalita...
Takové auto by se stejně vyvažovalo zlatem. Vývoj je neskutečně drahý. A pokud jsi ochotný tolik peněz zaplatit, tak ti ho u VW určitě postaví na zakázku - získají tím alespoň další peníze do rozpočtu - byť budeš muset třeba podepsat, že to nepostavíš na Dakar proti nim.
28. 1. 2011 14:34
Re: Brutalita...
No ikdyby na dakaru prohrál tovární VW se soukromým VW, tak pořád by to bylo vítězství VW.
Avatar - kolmar
28. 1. 2011 12:48
Re: Brutalita...
To je sice pravda, no Dakar uzazuje aj to, ze spickovo iduci sukromnik moze spravit perfektny vysledok, vidno to kazdy rok, pozri na prvy nissan Lavalee a prve mitsu v cieli - Spineli. Dokazu aj s starym autom a bez velkeho zazemia skoncit v prvej 10. S race touaregom skuseny jazdec ma sancu atakovat prvu 5-ku, co dokazal tohto roku Holwcic, uz aj to je pre nich velka konkurencia, nevadi, ze prve 3 budu touaregy, ale co ked dalsie 2 skoncia za sukromnikom...to by bola trochu hamba!