Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen svolává 200.000 aut kvůli konektoru, do servisu musejí i Superby

redakce AUTO.CZ
Diskuze (51)
Svolávané Passaty byly vyrobeny v loni nebo předloni. V případě Superbů musejí na kontrolu auta vyrobená mezi březnem a říjnem loňského roku.

Německý automobilový koncern Volkswagen svolává po celém světě zhruba 177.000 novějších vozů Passat kvůli možným problémům s centrální elektrikou. Německý úřad pro motorová vozidla KBA podle agentury DPA uvedl, že ve vozech může být špatně nasazený konektor, což by mohlo vést k vynechání motoru. Do servisů podle médií musí i 25.000 vozů Škoda Superb.

Svolávací akci potvrdil mluvčí automobilky. Vynechání motoru by v některých případech mohlo vést i ke zhasnutí světel. Koncern ale podle něj nemá informace o tom, že by v této souvislosti došlo k nehodě.

Volkswagen dodal po celém světě předloni zhruba 750.000 vozů Passat. V České republice se superbů loni prodalo skoro 6000.

Největší evropská automobilka se v poslední době potýká s následky největšího skandálu ve své historii poté, co loni v září přiznala, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě instalovala software umožňující manipulovat s testy emisí.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (51)
25. 3. 2016 21:31
Re: Das Katastrophe
no, uprimne, oturbene malorazky jsou zejmena produktem legislativy eu. kdyby ti v nizsi stredni misto 1,2 tsi nabidli atmosfericky dvoulitr s realne prakticky stejnou spotrebou, pritom by stal o nejakych 30 000 tisic mene, co bys vzal?
25. 3. 2016 20:50
Re: Das Katastrophe
Je to chyba naše (zákazníka) . Automobilka nabídne motor se spotřebou X l. a tupý zákazník tomu věří a chce tento,, úsporný "motor. No a automobilka ho nabídne napříč všemi třídami. A my tleskáme a placame se po ramenou jaký že to je pokrok
Prd oturbeny 3 válec má na dálnici větší spotřebu než 6 válec. Já jsem za v,R 6 nebo 8 :-)
25. 3. 2016 20:13
Re: Horší je těch 800 tisíc aut svolávaných kvůli vadným ped
ze vw (a ostatni nemecke znacky rovnez) jsou tak pitomi a naftak klidne prodavaji v usa, je samozrejme jen a pouze jejich blbost. je samozrejme pravda, ze ostatni vyrobci do tohoto "rizika" nesli a vw reklamou clean diesel tomu nasadil korunu.
Avatar - Ja Prvni 123
25. 3. 2016 17:25
Re: Horší je těch 800 tisíc aut svolávaných kvůli vadným ped
No, především ti Němci byli ještě blbější - oni se nepřiznali... oni se nechali chytit.

Že v USA je jen důsledek toho, že EU je vlastně "čtvrtá říše", takže tady se jim to stát nemohlo.

;-)
Avatar - speedfred
25. 3. 2016 16:24
Re: Das Katastrophe
laserové svetla,idrive,adaptívne tempomaty,ABS - to vsetko neprinieslo len BMW ,ale myslel som podobne veci.
Za 3valcami hľadajme Brusel,nie je to chyba automobiliek