Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen svolává do servisů 1,14 milionu aut kvůli zavěšení

Michal Fokt
Diskuze (4)
Více než milion vozů Jetta a Beetle musí v USA, Kanadě a Číně neplánovaně do servisu kvůli možným problémům s tuhou zadní nápravou. Ta ovšem bude řešena až ve chvíli, kdy dojde k havárii.

Volkswagen vyhlásil velkou svolávací akci, která může mít až dvě dějství. Celkem 442.265 exemplářů typů Jetta modelových let 2011-2013 a Beetle 2012-2013 v USA, 126.000 v Kanadě a 581.090 v Číně může mít problém s tuhou zadní nápravou poté, co dojde k havárii zezadu nebo zadoboku.

Při tomto typu kolize může dojít k poškození ramene zadní nápravy, které se později může projevit jeho náhlým zlomením, což následně může vést ke ztrátě stability vozu a havárii. To znamená, že každý vůz Jetta a Beetle ze zmíněného období bude zkontrolován, vyměněna však budou pouze havárií poškozená ramena.

Dosud nehavarované a nepoškozené vozy budou pouze opatřeny plechem, jenž v případě poškození bude vydávat specifický zvuk, jenž upozorní na případný incident a akusticky se bude dožadovat prohlídky, popřípadě výměny poškozeného ramene.

Zda se recall týká i do Evropy dovezených exemplářů, nebylo oznámeno, určitě tedy nic nezkazíte tím, když se na něj u svého prodejce poptáte. Lze těžko předpokládat, že by evropské verze dostávaly jiná ramena zadního zavěšení a v této části světa nebývá vždy zvykem zákazníky na problémy s auty upozorňovat a řešívají se následně až při další kontrole v servisu.

Michal Fokt
Diskuze (4)
22. 10. 2014 21:39
Re: vzhladom k tomu
Na derivát B8, tedy pro nás nového Passatu, si budou muset počkat několik let.
22. 10. 2014 21:08
Re: vzhladom k tomu
Nový Passat je v USA už dva roky stejně jako Mondeo. Ale nikomu to neříkej. ;-)
Avatar - 3_diamanty
22. 10. 2014 19:35
vzhladom k tomu
kolko malo aut predava vw v usa voci takym korejcom alebo japoncom ci americanom mi pride tych 1,14 miliona aut ako obrovske cislo..... bez urazky ( pritom jeden problem uz tento rok vw v usa mal [odkaz] )

takto si vw v usa poziciu nikdy nezlepsi ;-\ je to skoda

snad novy passat zaberie ...... a pomoze rozhybat trh s vw v usa