Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen T-Cross se ještě jednou ukazuje před premiérou. Co odhalil tentokrát?

David Bureš
Diskuze (1)
Odhalování nového malého SUV z dílny Volkswagenu se blíží ke svému konci. T-Cross se světu představí už tento čtvrtek.

Volkswagen sice na letošním pařížském autosalonu chyběl, přesto si pro letošní podzim připravil důležitou premiéru. Už tento čtvrtek 25. října na akci v Amsterodamu představí své zatím nejmenší SUV, T-Cross. Ještě před premiérou však auto postupně odhaluje, přičemž naposledy ukázal další detaily jeho designu.

Díky tomu už víme, že se Volkswagen na své poměry pěkně odváže. Prezentace vozu hláškou „Jsem cool“ tak dává smysl. Těšit se můžeme třeba na barevná kola nebo výrazný design, a to jak v přední části připomínající rozdělenými světlomety větší T-Roc, tak v té zadní, kterou zdobí neobvykle řešené koncové svítilny, opticky propojené vodorovnou linkou. Komu by výchozí řešení nestačilo, bude moci zvolit paket R-Line.

Uvnitř zase najdeme nový volant. Chybět nebude ani digitální přístrojový štít, které je jeden z důkazů, že T-Cross bude chtít nejmodernějšími řešeními zaujmout hlavně mladou klientelu. Auto ale vsadí také na praktičnost, zadní lavice posuvná v podélném směru o 15 centimetrů dokáže zvětšit zavazadelník až na 455 litrů.

Video se připravuje ...

Volkswagen T-Cross byl donedávna přezdívaný „Polo SUV,“ velikostně bude odpovídat malému hatchbacku, s nímž bude sdílet i svoji platformu MQB A0. Oproti němu bude novinka o 54 mm delší, hlavně ale bude vzhledem ke karoserii SUV o 110 mm vyšší. Naopak rozvor 2.551 mm má být pro obě auta shodný.

S tím souvisí také nabídka motorů. Základem bude benzinový tříválec 1.0 TSI, který doplní čtyřválec 1.5 TSI. T-Cross se ale nebojí ani nafty, k dispozici bude turbodiesel 1.6 TDI. Naopak s pohonem všech kol v tomto případě nepočítejte, všechny varianty budou předokolkami.

Volkswagen T-Cross se světu ukáže již tento týden, do prodeje ale prý zamíří až na začátku příštího roku. Do té doby se můžete těšit na naše první dojmy, na premiéře T-Cross v Amsterodamu nebudeme chybět!

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
23. 10. 2018 15:57
zmenseny T-roc
bude to zrejme nieco ako zmenseny T-roc len kusok viac "kockovitejsie" ... aj ked mam citak ze vizaz arony sa T-crossu bude tazko prekonavat... ale som na neho moc zvedavy stejne... a tesim sa na neho :yes: