Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen v předvečer Autosalonu Ženeva: Večírek se jmenoval Be Electrified!

Martin Machala
Diskuze (15)
Začíná to být už trošičku únavné. Tradiční koncernový večer těsně před zahájením autosalonu se nesl v bohužel už taky tradičním duchu.

Byla to hned první věta prvního proslovu. „Elektrifikace je systémová změna a nikdo do ní neinvestuje tolik jako koncern Volkswagen,“ nechal se slyšet Peik von Bestenbostel, mluvčí Volkswagenu, kterého si možná pamatujete z jeho působení u Škodovky.

A pan nejvyšší, Herbert Diess, samozřejmě pokračoval ve stejném duchu. „Rok 2019 bude znamenat průlom. Poprvé uvedeme opravdu masový elektromobil, bude znamenat něco podobného, jako ve své době Golf.“ Pan Diess samozřejmě myslel model ID., jehož sériovou podobu ale zatím bohužel neznáme.

A pak se na pódiu objevilo první auto. Volkswagen ID. Buggy, tedy elektrická (samozřejmě) bugina, která je všechno, jenom ne masovka. Jak příznačné. Kolik let už posloucháme, že je elektromobilita nevyhnutelná a její rozšíření na spadnutí, nic hmatatelného se ale stále nějak jaksi nekoná. Znovu tedy v předvečer ženevského autosalonu koukáme na elektrickou divnost, která nemá s běžným motoristou společného vůbec nic.

A to bylo prosím vše. Nic dalšího jsme se nedozvěděli, pan Peik von Bestenbostel nás ještě pozval na zítřejší tiskovky v rámci autosalonu a potom už se zvedla opona a ukázaly se koncernové novinky. Jedna očekávaná se tedy neukázala, koncept Vision iV si Škodovka syslí až na regulérní autosalonovou premiéru. Budeme při tom.

Martin Machala
Diskuze (15)

Doporučujeme

5. 3. 2019 15:14
Re: O 10 rokov...
Tak to * ani omylem! ;-)
Avatar - 3_diamanty
5. 3. 2019 11:48
Re: O 10 rokov...
jednoznacne to chde uz aspon hybrid v blizkej dobe... ciste spalovaky su fakt uz pomaly na ustupe :yes:
5. 3. 2019 11:31
Prodigy
Skoda ze zemrel Keith Flint. Doufal jsem, ze prezpiva Diesel Power na Electric Power.
Avatar - praděda7
5. 3. 2019 11:15
Re: O 10 rokov...
...vyspělých lidí........??????
Avatar - praděda7
5. 3. 2019 11:10
Ještě že se
ten večírek nejmenoval "Be Elektrocuted"..... >:D