Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Viloran je nový ideál pro velkou rodinu. Ale ne tu vaši

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Internetem kolují špionážní snímky modelu, o kterém zatím vůbec nebyla řeč. Co je zač Volkswagen Viloran a proč nás může nechat chladnými?

Už pěknou řádku měsíců hovoříme o tom, že segment poctivých rodinných MPV vymírá a automobilky raději dávají přednost módním SUV. Jak ale ukázal nedávný test vozu Citroën Grand C4 SpaceTourer, empévéčka nejenže stále mají co nabídnout, ale v mnoha ohledech jsou výrazně lepší než SUV, před kterými se musí sklonit.

Na módní vlnu SUV rychle naskočil také Volkswagen, který má bohatou nabídku v Evropě a další řadu modelů nabízí čínským zákazníkům. Ale jak se zdá, nezapomněl ani na MPV. Sociálními sítěmi se totiž šíří špionážní snímky doposud nepříliš probíraného modelu. Podle prvních informací je Volkswagen Viloran největším MPV v nabídce, je ale určené výhradně pro čínský trh.

Podle všeho je o něco delší než SUV Atlas a stojí na koncernové platformě MQB. Spekulovalo se, jestli náhodou nejde o produkční verzi konceptu SMV, který se představil na akci VW před letošním autosalonem v Šanghaji. Tento vůz ale nejenže má jiné proporce, ale vzniká pod taktovkou podniku SAIC Volkswagen, zatímco koncept byl vytvořen firmou FAW VW.

Na zádi si můžeme všimnout nápisu Viloran hned pod logem automobilky. Že jde o auto pro čínský trh, prozrazuje především přehršel chromových detailů, včetně linky mezi zadními světly a ozdob na náraznících.

Všímáme si také označení 380 TSI, které by mělo avizovat, že vůz pohání benzinový dvoulitrový čtyřválec. I když Volkswagen model zatím oficiálně neuvedl, říká se, že výroba již odstartovala a na silnicích se objeví co nevidět.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme

24. 9. 2019 15:38
zzz
Další DAS ŠAJZE od VW, budou tu planetu pořád zamořovat dalšími svými pojízdnými exkrementy..