Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen zahájil ve své továrně výrobu Porsche Boxster

David Bureš
Diskuze (12)
Podle zpráv z letošního března by Volkswagen měl v budoucnu vyrábět také novou generaci Porsche Cayman.

Porsche tento týden zahájilo výrobu modelu Boxster v továrně Osnabrück, která patří Volkswagenu. Nejmenší otevřené Porsche se bude i nadále vyrábět také v domovském závodě automobilky Zuffenhausen ve Stuttgartu.

Německý výrobce přesun části výroby do Osnabrücku vysvětluje velkým zájmem o jeho vozy, díky tomuto kroku se uvolní část kapacity továrny Zuffenhausen.

Závod Zuffenhausen kvůli svému umístění není jednoduché rozšířit. Porsche zde navíc v budoucnu plánuje vyrábět výhradně model 911. Proto automobilka hledala partnera, který by se postaral o výrobu Boxsteru.

„Výroba Boxsteru v Osnabrücku je jasným signálem rychlého srůstání Volkswagenu a Porsche,“ uvedl předseda představenstva VW Group Martin Winterkorn. Německý koncern získal plnou kontrolu nad Porsche během letošního roku. O chystané výrobě Boxsteru u Volkswagenu Porsche oficiálně hovořilo již na jaře.

Prvním Boxsterem, který z výrobní linky v Osnabrücku vyjel, byl exemplář ve verzi S v červeném laku Guards a s černou skládací střechou. Daný kabriolet je určen pro zákazníka z Dolního Bavorska.

Továrna v Dolním Sasku, která dříve patřila firmě Karmann, není pro Porsche velkou neznámou. V šedesátých letech tu vznikaly karoserie pro 356 kupé, v devadesátých letech karoserie pro model 968. Mezi lety 1969 a 1975 tu bylo smontováno více než 115.000 exemplářů Porsche 914. Pro dnešní Boxster, dosud vyráběný ve Stuttgartu, už závod Osnabrück dodává zadní a boční části karoserie.

David Bureš
Diskuze (12)
21. 9. 2012 13:36
Re: Bures nezná VW-Porsche 914
porsche a VW maji k sobe bliz nez jen 914, to je jak u vecnych milencu, spolu zacinali, parkrat se jejich osudy protly a tedka ho VW sezral definitivne. A co VW sezere, to uz nikdy nevrati.... 8-s
Jestli spolu vyrabely uz driv nebo ne a kolik kusu toho vyrobili je z tohoto uhlu pohledu celkem irelevantni.
20. 9. 2012 22:05
Re: Volkswagen zahájil ve své továrně výrobu ,
Tak nejde přece jen o výkon a marketingové zacílení :-)
S Italií může být větší legrace, tak pro někoho bude lepším supersportem...teda ne, že bych v ní kdykoli seděl. ;-)
Avatar - eliot
20. 9. 2012 14:20
Re: Volkswagen zahájil ve své továrně výrobu ,
nebo ještě Porsche 911 TDI
20. 9. 2012 12:18
Re: Volkswagen zahájil ve své továrně výrobu ,
Italia není přímý soupeř...tím bude nástupce Enza.
20. 9. 2012 10:31
Re: Volkswagen zahájil ve své továrně výrobu ,
>:D >:D >:D