Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen zřejmě prodlouží výrobu modelu e-Golf, naznačuje interní dokument

Ondřej Mára
Diskuze (13)

Podle informací z interních dokumentů VW by měl elektrický Golf zůstat ve výrobě déle, než se očekávalo. Důvodů se přitom nabízí hned několik.

Výroba elektrického Volkswagenu e-Golf měla být podle dřívějších informací ukončena v momentě, kdy na trh dorazí zcela nový elektrický hatchback ID.3. Podle neoficiálních informací z údajně interního dokumentu VW, který se objevil na YouTube kanálu Nextmove (nextnews #99, čas 3:35), tu však s námi e-Golf bude déle, jak upozornil web Electrek.

Elektrická novinka ID.3 by měla dorazit na trh v průběhu léta, výroba e-Golfu by ovšem měla podle dokumentu pokračovat až do 45. týdne 2020 (začátek listopadu) a poslední vozy mají být předávány do konce roku. Termíny ale samozřejmě vzhledem ke zdroji informací nemusí být zcela přesné.

Proč by ale Volkswagen prodlužoval výrobu již poněkud zastaralého e-Golfu, když má v rukávu eso v podobě prvního zástupce elektrických modelů ID.3 na speciální elektrické platformě MEB? Důvodů můžeme najít hned několik.

Tím prvním mohou být často probírané problémy se softwarem ID.3, kterých mají být podle zákulisních informací doslova stovky. Automobilky už sice spustila výrobu a stále plánuje zahájení prodejů v průběhu léta, do té doby však potřebuje software odladit a aktualizovat ve všech již vyrobených modelech. Je tedy možné, že se automobilky připravuje na možné zpoždění.

Dalším důvodem k prodloužení životnosti postaršího modelu ale mohou být i přísnější limity flotilových emisí CO2, kvůli kterým potřebují automobilky maximalizovat prodeje elektromobilů. Elektrický Golf je přitom na trzích celkem dobře známý, populární a jeho ceny v posledních letech výrazně klesaly.

Vzhledem k současné epidemii COVID-19, poklesu trhu a nejisté budoucnosti, kdy se stále častěji mluví o příchodu významné ekonomické recese, ale může být prodloužení výroby e-Golfu i jakousi pojistkou a sázkou na jistotu.

Ondřej Mára
Diskuze (13)

Doporučujeme

Avatar - .StenLi.
7. 4. 2020 09:30
Re: eGolf
Tak vidis ze v VW nestiha vyrabat stary e-Golf ani pre Nemecky trh, takze urobil celkom velku dieru na to aky je odflaknuty zo strany VW. Keby mali 8ckovy e-Golf, mohli byt 2. - 3. kou na EU EV trhu.. no nebyt corony.
Avatar - .StenLi.
7. 4. 2020 09:26
Re: eGolf
To je take tvrdenie ako ze postavenie domu nemoze byt drahsie ako vyroba auta, vsak dom nema motor, vyfuk, DPF, prevodovku, olej.. tiez to nedava zmysel.

Neuvazoval si niekedy dat si svoju uvahu do googlu a zistit co o nej hovoria skutocne data? Ak iba bateria do EV s dojazdom 400km stoji 15tis eur, tak asi tazko postavis lacnejsie cele EV aby si konkuroval 15 tisicovym ICE kompaktom. Toto je problem VW, GM a inych automobiliek ktore kupuju baterry packy a motory draho od dodavatelov a nevyrabaju si ich sami a preto nemaju sancu financne konkurovat Tesle ktora ma zisk 20% na kazdom aute a GM a VW stracaju na kazdom 3-6 tis eur. To meni celu perspektivu vyhodnosti vyroby EV este predtym ako sa do toho zapocitaju emisie.
Avatar - .StenLi.
7. 4. 2020 09:18
Re: eGolf
Mam rad takychto expertov ako ty.. iba v nemecku ma VW vyse 4000 objednavok na e-Golf za mesiac ale ty tu hoaxujes o hniti na sklade.

Kedy prestanete s tym vymyslanim si v diskusiach?
Avatar - .StenLi.
7. 4. 2020 09:15
Re: VW a ich nestastne rozhodnutia
Keby si chapal citany text tak ti z vyssie napisaneho dojde ze Toyota da na frak VW. Nic o automotive nepisem.
Avatar - Barrichello
6. 4. 2020 18:58
Re: VW a ich nestastne rozhodnutia
Tento rok se počítaj ztráty v automotive někde mezi 40-90 biliony EURO, takže hodně velká otázka kdo dostane na frak :-) :-) :-) :-) :-)