Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Concept Estate: Shooting Brake ze salonu krásy (+3x video)

Michal Fokt
Diskuze (32)
Volvo v Ženevě příští týden představí skutečně nádhernou studii třídveřového shooting breaku označenou jednoduše Concept Estate.

Aktualizováno: Volvo v poslední době se svými koncepty skutečně perlí. Nejprve to byla studie Concept Coupé, pak následoval XC Coupe Concept a jak se říká do třetice všeho dobrého je tu nově pro Ženevu připraven Concept Estate. Nevím, jestli to vnímáte stejně, ale zejména v tom prvním případě jsem opravdu držel Volvu palce, aby si výrobu takového auta zdůvodnila. Teď mám ovšem trošku dilema. Concept Estate je totiž ještě zdařilejší než kupé a byl by skutečný automobilový zločin, kdyby na výrobu nedošlo.

Že půjde o vůz s pěknými proporcemi a siluetou už naznačovaly teasery z minulého týdne, myslím ale, že realita předčila očekávání. Studie pro Ženevu je vlastně shooting brake verzí frankfurtského kupé, takže pokud by projekt dostal zelenou, vcelku snadno by z jednoho auta mohla být dvě.

Novodobé 1800 ES má oproti kupé nejen výhodu v tom, že nabízí větší prostor pro zavazadla, ale co není vůbec zanedbatelné, i pro pasažéry na zadních sedadlech, jedná se tedy o relativně praktický a přitom velmi stylový vůz. Thomas Ingenlath se zkrátka a dobře zase blýsknul a o práci určitě nebude mít nouzi ani v budoucnu, pokud by od Volva odešel.

Je trošku překvapivé, že samo Volvo nádhernou karoserii v oficiální zprávě ani příliš neglorifikuje a mnohem větší pozornost věnuje interiéru, jenž zaujme nejen moderně pojatou přístrojovou deskou s displejem v kapličce, dotykovou obrazovkou s vyspělým infotainmentem na středové konzole a skořepinovými sedadly, ale také použitím stylové tvídové tkaniny v kombinaci s kůží a dřevěným obložením. Důvod je jasný - zatímco budoucnost auta není vůbec jistá, s interiéry v tomto stylu se budeme ve vozech švédské značky v blízké budoucnosti potkávat. Ať už to ale dopadne jakkoli, jisté je, že to celé je zatraceně sexy. Pokud byste někde zahlédli vytvoření petice za sériovou výrobu, určitě mi dejte vědět.

Michal Fokt
Diskuze (32)
Avatar - dewill
28. 2. 2014 07:38
Re: exterier vs interier
Souhlasím, že exteriér v tomto případě předstihuje interiér o několik koňských délek (klasické volvotvary, bezrámové dveře). Samozřejmě beru to, že je to studie, což je vidět u těch sedaček, které jsou asi levitační, ale je tam pár pěkných detailů, které by se mohly dostat i do výroby. Nejmíň odvázaný jsem z přístrojové desky, jsem holt staromilec, co má rád klasické analogové přístroje a ovládací prvky...zajímalo by mě, jak na tomhle za jízdy nahmatám ovládání topení nebo klimy..? A kdo bude furt leštit ten upatlanej ipad co tam zapasovali? :-!
27. 2. 2014 22:48
exterier vs interier
Exterier to je nadhera.... pokud to bude vypadat i v produkcnim pojeti tak to bude pecka. Ale ten interier .. trosku to na mne pusobi divoce... pekne budiky, jsem proznivcem Maserati a ten tablet uprostřed spolu s vydechami klimy evokuje podobu s Gibli.... a to se mi moc nelibi (ani u jednoho). A pak ty sedaky, vypadaji jako lacina nahrada nebo jako detske sedacky z kocarku.... :-)

27. 2. 2014 22:27
Re: Dovolím si odporovat všeobecnému nadšení
www.i-bip.com
Avatar - Ji/Ri
27. 2. 2014 21:29
Re: Dovolím si odporovat všeobecnému nadšení
www.gemini.cz
Avatar - Pekelná Micinka
27. 2. 2014 20:09
Re: Dovolím si odporovat všeobecnému nadšení
Jednoduché auto dnes prostě neuděláš / neprodáš. Jednoduché tvary už jsou vyčerpané a buď by to bylo "retro" nebo by to nebylo pěkné a nesplňovalo by to normy. Podle mě dokázalo Volvo vytvořit opravdu krásné auto.