Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vrátí se STI k nám? Subaru si patentovalo ikonické označení do elektrické doby

Marek Bednář
Diskuze (1)

Loňský koncept Subaru Solterra STI přeci jen možná dostane produkční formu. Pokud ano, patrně se jí dočkáme i v Evropě – Subaru si nechalo patentovat označení STe.

Když se v lednu loňského roku na tokijském autosalonu představilo Subaru Solterra STI ve formě konceptu, podle automobilky to nebylo nic víc – jen koncept. Nyní to však vypadá, že toto ikonické označení, které se od konce poslední generace plnotučného WRX STI smrsklo na výbavové provedení pro japonský trh, vrátí. Jen možná nabude trochu pozměněné formy.

Subaru si nechalo patentovat označení STe, které vypadá jako přerod „Subaru Tecnica International“ do elektrické formy v podobě „Subaru Tecnica electric“. Navíc, žádost o patent a následně informace o schválení bez opozice pochází od německého patentového úřadu, což ukazuje na plány automobilky přinést ho i do Evropy.

Video se připravuje ...

Do toho přichází zpráva japonského magazínu Best Car, který bývá výborně informovaný, o tom, že v létě roku 2024 dostane Subaru Solterra novou vrcholovou verzi, označenou právě STI – nebo STe.

Solterra tak, jak je, by těžko dokázala takto významné označení ospravedlnit – nabízí pouhých 218 koní a na stovku zrychluje za 6,5 sekundy. Není tedy vyloženě pomalá, ale na skutečné STI jí chybí tak sto koní. A také konkurence, např. ve formě bezmála šestisetkoňové Kie EV6 GT, dokáže být mnohem rychlejší.

Jak to dopadne, se zatím musíme nechat překvapit. Věříme ale, že návrat STI, byť v poněkud zředěné formě elektrického crossoveru s označením STe, by nejednoho fanouška značky velmi potěšil.

Přáli byste si návrat Subaru STI?
  • Ano, v každém případě
    22,5%
  • Ano, ale ne na elektromobilu
    66,2%
  • Pokud nebude nic lepšího, klidně na elektromobilu
    2,5%
  • Ne, Evo bylo vždycky lepší
    5%
  • Je mi to jedno
    3,8%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 80 čtenářů.

Marek Bednář
Diskuze (1)

Doporučujeme

18. 10. 2023 06:07
Ach.....
Elektrické STi??? :-[] :-[] :-[] :-[]