Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Arteon Shooting Brake odhalen těsně před premiérou. Je to oplastované stylové kombi

David Bureš
Diskuze (41)

Novinka z dílny Volkswagenu kombinuje dvě protichůdné vlastnosti - nízkou siluetou karoserie a zvýšený podvozek.

Volkswagen se připravuje na modernizaci populárního fastbacku Arteon, která bude oficiálně představena již dnes večer. Součástí novinek vedle inovovaného vzhledu bude také příchod odvozeného kombíku, který však svoji podobu až do premiéry neutajil. Fotografie kompletně odhaleného Arteonu Shooting Brake unikly na veřejnost krátce před premiérou.

Snímky pocházejí z čínského patentového úřadu, který pravidelně registruje snímky nových automobilů ze všech stran. Arteon Shooting Brake si tak můžeme kompletně prohlédnout, díky čemuž víme, že novinka zkombinuje dvě protichůdné vlastnosti. Sice bude stylovým kombíkem s nízkou siluetou, tzv. shooting brakem ve stylu mercedesu CLA Shooting Brake, zároveň však nečekaně vsadí na zvýšený podvozek a oplastovanou karoserii ve stylu Audi A6 Allroad.

To poprvé naznačil již špionážní snímek uniklý v lednu, tehdy se ale nevědělo, zda nejde jen o nějakou studii nebo zvažovaný model. V tuto chvíli ovšem nevíme, zda nejde jen o provedení pro čínský trh. K dispozici by totiž měla být i běžná varianta, bez oplastování.

Pokud vás pak zaujal nápis CC na víku, vězte, že se Volkswagen nevrací k někdejšímu označení. V Číně se totiž Arteon už dnes prodává jako Volkswagen CC.

Odhalené snímky každopádně dokazují, že vzhled Arteonu se v rámci letošního faceliftu nijak zásadně nezmění, nejvýraznější novinkou je nový přední nárazník. Podobu přepracované kabiny zatím neznáme, předpokládá se však nasazení nového multimediálního systému MIB z Golfu.

Větší změny však očekávejme v nabídce motorů. Vybrané jednotky by se měly dočkat kombinace s elektromotorem a stát se mildhybridem, vyloučen není ani příchod plug-in hybridu. Možnost dobíjení ze zásuvky by přitom mohl použít i nový vrchol v podobě Volkswagenu Arteon R.

Volkswagen Arteon na českém trhu patří mez nejprodávanější vozy střední třídy, z celoevropského pohledu však dokazuje, že je spíše okrajovou stylovkou. Loni se v Evropě podle serveru CarSalesBase prodalo na starém kontinentu 19.048 kusů tohoto fastbacku, o 11 % méně než o rok dříve. Na podobně koncipovaný Peugeot 508 možná Arteon loni ztratil (Francouz díky uvedení nové generace hlásil 41.329 prodaných kusů), na druhou stranu si vedl lépe než Renault Talisman (16.405 prodaných kusů) nebo Alfa Romeo Giulia (10.932).

David Bureš
Diskuze (41)

Doporučujeme

Avatar - lamal
19. 6. 2020 15:47
Re: VR6 R
mas aspon premiovu cenu ked uz nic ine
Avatar - lamal
19. 6. 2020 15:46
Re: Arteon
cerveny sedan to sa mi lubi... do konca aj ked to je vw :-O :D
19. 6. 2020 10:48
Re: VR6 R
Sestivalec od Vw jedine Touareg. Ten bude v zajladu za podobne penize jako Arteon kombi na chudach... a to ja pak uz beru to SUV s sestivalcem :-)
19. 6. 2020 10:43
Re: Nechcel
Tak ale tam je 240k nafta a 280k benzin, to neni az tak zly...
19. 6. 2020 04:43
Re: Re: Arteon
Teraz je plosna zlava na a4 allroad 5k, s rozumnou vybavou sa da dostat na 50k s 2.0 tsi. Len ten zadok, pre mna asi najskaredsie a4 s prihliadnutim na konkurenciu