Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW jedná s firmou Huawei o koupi její divize autonomního řízení

ČTK
Diskuze (27)

Německý koncern Volkswagen jedná s čínskou společností Huawei o převzetí její divize autonomního řízení. Informoval tom web německého hospodářského měsíčníku Manager Magazin.

Hodnota případné transakce se podle něj pohybuje v řádu miliard eur. Mluvčí Volkswagenu se k věci odmítl vyjádřit.

Automobilky a technologické firmy do autonomního řízení investují miliardy dolarů. Chtějí získat přední postavení v oblasti, kterou mnozí považují za budoucnost mobility, připomíná agentura Reuters.

Šéf Volkswagenu Herbert Diess ve středu uvedl, že se automobilový průmysl podle něj do 25 let dočká rozšířeného autonomního řízení. Dodal, že automobilka usiluje o nová partnerství, aby zvýšila svou soběstačnost v oblasti softwaru.

O dohodě, která zahrnuje i technologické systémy, v nichž Volkswagen zatím nemá silnou pozici, vedení koncernu jedná už několik měsíců, uvedl Manager s odvoláním na obeznámené zdroje.

Čínský výrobce telekomunikačních zařízení Huawei Technologies čelí sankcím ze strany Spojených států. Administrativa minulého amerického prezidenta Donalda Trumpa v roce 2019 umístila podnik na černou listinu. Washington firmu už delší dobu obviňuje z krádeží technologií a špionáže pro vládu v Pekingu, což Huawei odmítá.

Spojené státy naléhají na své spojence, aby zakázali účast čínského koncernu Huawei a dalších čínských firem na budování mobilních sítí páté generace (5G). Důvodem je obava, že tyto společnosti mohou sdílet citlivá data s vládou v Pekingu, neboť je k tomu zavazují čínské zákony.

ČTK
Diskuze (27)

Doporučujeme

Avatar - Plautus
23. 2. 2022 19:08
Re: Bajky
Amíci určite - základne robia svoje, na Frantíkov podľa mňa príliš nedajú, zato zbytkom Európy hýbu, to bezpochyby...ale súhlas, hrajú svoje hry pod (nie vždy dôsledným) dozorom veľkého strýka...
Avatar - Emel
23. 2. 2022 15:52
Re: Bajky
Pokud nepočítáš čínskej mobil nebo dron, tak neměl. Co tím chceš říct?
Že jim servírujeme naše know-how je smutný, ale koupit si čínskou firmu a převzít její high-tech znalosti a lidi je pořád něco, co v principu podporuju... a jak říkám, vadí mi spíš https://www.e15.cz/…-biliony-1335979
PS: Věřím, že takový Huawei nebo DJI mají i dost vlastního vývoje... a další, BYD, ...
23. 2. 2022 15:43
Re: Bajky
Mels nekdy neco spolecneho s Cinou?

Maji zpusob mysleni jako nasi cikani: kradez dusevniho vlastnictvi neni kradez, a zlocin na ne-cinanovi neni zlocin.

Podvod je statem podporovany "podnikatelsky model" .
23. 2. 2022 15:30
Re: Bajky
Němci vždycky stojí na své straně, ale bohužel jim do toho občas kecají amíci nebo frantíci, zbytek Evropy jde za nima ;-)