Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW na IAA: Amarok SingleCab, Caddy BlueMotion

Dariusz Szynder
Diskuze (0)
Letošní nabídka Volkswagenu na veletrhu užitkových vozidel IAA v Hannoveru se soustředí na spotřebu, praktičnost a bezpečnost. Hlavními premiérami tak jsou BlueMotion motory pro Caddy a Transporter nebo krátká kabina pro pickup Amarok.

Během letošního mezinárodního veletrhu užitkových vozidel v Hannoveru představí Volkswagen několik novinek ve své nabídce. Jde především o novou techniku pro známé modely.

Nový Caddy tak od nynějška bude sériově vybaven systémem ESP. Současně se v nabídce objevuje Caddy BlueMotion, který při výkonu 75 kW spotřebuje pouze 4,9 l nafty na 100 km. Na jednu nádrž tak zvládne až 1100 km.

Důležitou novinkou je rozšíření nabídky kabin pro pickup Amarok. Díky krátké kabině se ložná plocha prodloužila na 2,2 metru, což znamená, že nyní může Amarok převážet až dvě za sebou uložené europalety. Krátká kabina bude dostupná od první poloviny příštího roku. Vůz prezentovaný na veletrhu je vybaven turbodieslem BlueMotion o výkonu 90 kW, který průměrně spotřebuje 6,9 l nafty na 100 km.

S nálepkou BlueMotion bude nyní dostupný také model Transporter, jehož spotřeba se snížila o 0,5 l/100 km. Nyní tak na 100 km spotřebuje v průměru 6,8 l nafty. Odvozený model Multivan se dočkal speciální verze „Edition25“ připravené k 25. výročí výroby modelu Multivan. Speciální model je rozpoznatelný podle matně lakované střechy a 18palcových kol z lehkých slitin. Nechybí bohatá výbava.

Do těžšího terénu je přízpůsoben Transporter Rockton, který kromě pohonu 4x4 4MOTION dostal také uzávěrku zadního diferenciálu, podvozek zvýšený o 30 milimetrů a odolnější tlumiče a pružiny. Automobil je nabízen v pětimístné konfiguraci.

Během posledních dvanácti měsíců představila divize užitkových vozů Volkswagen tři nové nebo výrazně modernizované modely – T5, Amarok a Caddy. V prvních osmi měsících letošního roku divize zaznamenala nárůst prodeje ve srovnání se stejným obdobím loni o více než 18 procent, když dodala skoro 270 tisíc vozů řad Caddy, T5, Crafter a Amarok, a také brazilských modelů Saveiro a T2.

Dariusz Szynder
Diskuze (0)