Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW nebude kopírovat Ranger a Everest, SUV na základě Amaroku nenabídne

Filip Melich
Diskuze (5)

Zatímco Ford na sdílené platformě postavil nejen pick-up Ranger, ale také odvozené SUV Everest, Volkswagen se podobnou cestou nevydá. Zůstane výhradně u pick-upu Amarok.

Začátkem roku 2019 automobilky Ford a Volkswagen oznámily, že se pustí do společného vývoje pick-upů a užitkových vozidel. Cílem je především snížení nákladů. Výsledkem spolupráce je mimo jiné nová dvojice pick-upů Ranger a Amarok. Volkswagen už dříve přiznal, že by se bez pomoci Fordu do vývoje druhé generace modelu vůbec nepustil.

Ford na základě svého Rangeru vyvinul také SUV s názvem Everest, avšak Volkswagen podobný krok nezvažuje. Informoval o tom australský web Car Expert, podle kterého Lars Krause, člen představenstva divize Volkswagen Commercial Vehicles (Volkswagen Užitkové vozy), řekl: „Vždycky se objeví nápad postavit robustní SUV na základě pick-upu, ale my si myslíme, že nastavení pick-upu v současnosti přináší hodnotu našim zákazníkům nejlépe.

Na což Krause navázal slovy: „To znamená, že zároveň nabízíme příslušenství jako je pevná nástavba nad ložnou plochou – ta bude také dostupná od začátku. Takže zákazníkům přinášíme přidanou hodnotu a proto se soustředíme na pick-up.“ Zjednodušeně řešeno, SUV na základě Amaroku nebude, místo toho si pro Amarok budete moci pořídit širokou řadu příslušenství.

Nový Ford Everest se představil v březnu letošního roku, ale do Evropy ani USA nezamíří. SUV je určené především pro asijské, africké a australské trhy. Dá se proto předpokládat, že i kdyby Volkswagen SUV na základě Amaroku postavil, u nás bychom se ho stejně nedočkali. Na druhou stranu to, že Volkswagen odvozené SUV nezvažuje nyní, neznamená, že nepřijde později, změní-li se situace na trhu nebo priority automobilky.        

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (5)

Doporučujeme

12. 7. 2022 10:31
Re: ...
urážlivé nic. provokující nic. prostě troll.
Avatar - kari.laz
12. 7. 2022 09:45
Re: ...
SPíše mě zaráží, že mu nedalli ban. Prakticky tu snad nikdy nenapsal nic jiného. Navíc to není zrovna něco slušného, nebo něco co by mělo jakoukoli vypovídající hodnotu.
Může se tu do krve prát, že je třeba Lada nejlepší, že nejhorší interier má Porsche a podobně, všichni budou vědět, že to je blbost, ale vztnesl by alespoň nějaké argumenty a své preference. Ale tohle je prostě "nic" .
12. 7. 2022 08:59
Re: ...
něco ti prozradím, jemu jde o jakoukoliv reakci. když na něho budeš reagovat, nikdy nepřestane. je to jeho životní náplň, poslání. ;-)
Avatar - kari.laz
12. 7. 2022 08:37
Re: ...
Všichnu už to o tobě víme, nechceš nám prozradit o sobě ještě něco jiného?