Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW neuhlídal nové SUV Coupé Tayron X, premiéru komplikuje koronavirus

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Nabídka SUV značky Volkswagen na čínském trhu se brzy rozroste o další stylové SUV Coupé, datum premiéry se však nejspíš posune kvůli novému koronaviru.

Středně velké SUV Tayron, které Volkswagen vyrábí prostřednictvím své joint venture FAW-VW pro čínský trh, se dočká dalšího karosářského provedení. Naši čínští kolegové z webu PCAuto totiž dostali do rukou materiály k novému SUC Coupe Tayron X, jež by mělo být odhaleno v průběhu tohoto roku.

Nové SUV Coupé vycházející z modelu Tayron přitom není žádným nečekaným překvapením. Automobilka totiž poprvé prezentovala čínské SUV v líbivějším kabátu již na šanghajském autosalonu 2019, kde koncept pojmenovala jednoduše „SUV Coupe Concept“. A kromě názvu se toho od té doby mnoho nezměnilo.

Na rozdíl od standardního SUV Tayron dostalo SUV Coupé Tayron X o 25 mm nižší střechu, která se směrem k zádi výrazně svažuje. Vzadu si pak můžeme všimnout odlišných zadních lamp, upraveného nárazníku a tradičně falešných chromovaných koncovek výfuku.

Základem vozu je modulární MQB platforma s rozvorem 2731 mm. Vůz by měl být 4.586 mm dlouhý, 1.860 mm široký a 1.635 mm vysoký. Velikostně se tak v nabídce automobilky může zabydlet například mezi modely Tiguan a Tiguan Allspace.

Pohonné jednotky sdílí Tayron X s tradičním Tayronem, což znamená 2.0 litrové TSI o výkonu 137 kW (180 k) a 162 kW (220 k). Výkon bude přenášen přes sedmistupňové DSG na přední nebo všechna čtyři kola.

Totožný je i interiér, který nabídne například moderní palubní desku připomínající nové Polo, digitální přístrojový štít, moderní infotainment s připojenými službami, ambientní osvětlení, atd.

Oficiální premiéra vozu měla být původně naplánována na dubnový autosalon v Pekingu, ten však bude s největší pravděpodobností zrušen kvůli epidemii nového koronaviru. Automobilka si tak bude muset najít nový termín, na který si ještě pár měsíců počkáme. Stejně jako Tayron by totiž i Tayron X měl být (minimálně prozatím) nabízen pouze na čínském trhu.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - chalan66
14. 2. 2020 22:52
hmm
Denné svietenie sa opäť vracia do nárazníku ? :-)