Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW odhalil další nové logo. Tentokrát pro své ostré modely R

Ondřej Mára
Diskuze (15)

Měsíc od představení nového loga se automobilka Volkswagen pochlubila i novou grafikou písmene R, které označuje řadu ostrých modelů.

Necelý měsíc od představení nového loga značky Volkswagen dochází i ke změnám označení jednotlivých modelů. A jako první se na řadu dostalo písmeno R, která označuje jedny z nejostřejších a nejzábavnějších modelů v nabídce značky VW.

Podle samotné automobilky je omlazené logo R „výrazně modernější, výraznější a elegantnější,“ než logo, na které jsme zvyklí z dřívějších modelů. „Nové logo se vyznačuje nedotčenou šířkou linií a jasným horizontálním uspořádáním s dynamickými křivkami. Výrazná diagonální linie navíc slouží jako ostrý kontrast, čímž podtrhuje celkovou progresivitu značky. Protáhlé R vytváří širší, ještě výkonnější dojem a definuje závazek Volkswagenu k výkonu a exkluzivitě,“ uvádí tisková zpráva.

V portfoliu modelů s označením R byly dříve skvosty jako Scirocco R, postrach dálničních pirátů Passat R36 nebo nadupané SUV Touareg R50. V současnosti má Volkswagen ve své globální nabídce modelů pouze dva stroje s označením R: Golf a T-Roc.

Podle některých dosud nepotvrzených informací bychom se však do budoucna mohli dočkat i dalších zajímavých přírůstků do modelové rodiny R, včetně Arteonu R nebo Touaregu R. V případě výkonného fastbacku se často mluví o zcela novém přeplňovaném motoru VR6, který by měl nabídnout výkon dokonce přes 400 koní.

Kromě loga pro ostré modely R se však pozmění i logo pro lépe vypadající (a stále stejně jezdící) modely R-Line. Veřejná premiéra tohoto loga je připravena na 11. října, kdy se v zámoří představí nový Volkswagen Atlas Cross Sport R-Line, jak upozorňuje web Motor1.

Atlas Cross, který byl odhalen formou konceptu již v minulém roce, vychází ze standardního full-size SUV VW Atlas (určeno pouze pro americký trh), oproti kterému má však lehce svažující se střechu, pouze pět sedadel a snad i lepší agilitu.

Ondřej Mára
Diskuze (15)

Doporučujeme

Avatar - beibej
8. 10. 2019 22:20
Re: R Line
Tak jo, trochu jsem to přehnal....ale to ty "jednadvojky".
Avatar - Roland Von Wagen
8. 10. 2019 21:04
Re: R Line
To je sice možné, ale takový blbečkovský výkřik svědčí o věku jeho původce tak na 6-8 let.
Avatar - beibej
8. 10. 2019 19:45
Re: R Line
Roland je blbeček :-[]
Avatar - _Karel_
8. 10. 2019 16:37
Re: R Line
Že jsem tak smělej, u Tiguana, Arteonu,... jaké že eRko jsem chtěl a neměl na něj? Golfa? Jakože jsem si koupil Arteon Rline a neměl na Golfa?
O Touaregovi nemluvě.
8. 10. 2019 13:59
Re: Logo nie je motoro
logo menil vw uz asi 10 krat... nie je to nic co by bolo o mode , je to sucast marketingu odjakziva.. ;)

si typicky priklad spomienkoveho optimizmu az na to ze vacsinou ho maju ludia az vo vyssom veku..

auta su dnes najvykonnejsie , najrychlejsie.. tak preco to fnukanie..? ;)