Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW slíbí zaměstnancům amnestii, pokud promluví o Dieselgate. Ale ne úplně všem.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (73)
Kvůli strachu o ztrátu zaměstnání možná dosud někteří zaměstnanci Volkswagenu drželi jazyk za zuby. Prý se nemají čeho bát, avšak ne úplně všichni.

Německý automobilový koncern Volkswagen slíbí zaměstnancům, že je nepropustí, pokud řeknou, co vědí o podvodech při měření emisí. S odvoláním na nejmenované zdroje to napsal německý list Süddeutsche Zeitung. Firma je pod značným tlakem, protože má úřadům v USA předložit smysluplné výsledky vyšetřování skandálu.

Automobilka uvedla, že si najala poradenskou společnost Deloitte a americkou právnickou firmu Jones Day. Mají vyšetřit okolnosti, za kterých firma instalovala do naftových aut software, který měnil nastavení motoru tak, aby vůz během testování vykazoval nižší emise.

Volkswagen zaměstnancům slíbí, že pokud promluví, budou smět zůstat v zaměstnání a nebudou se na ně vztahovat požadavky o náhradu škody, napsal německý list. „Potřebujeme přirozeně program amnestie," ozývá se podle listu z nejvyšších úrovní koncernu. Členy rady a „vysoce placených manažerů" se ale prý tato amnestie týkat nebude. Mluvčí společnosti se k věci odmítl vyjádřit.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (73)
2. 11. 2015 02:17
Re: redaktori
Říká ti něco zkratka ČTK?
Re: Machala obhajuje lež pri psaní bulvárních titulku
Napsal vypatlanec ikarus. >:D >:D >:D Vítej vypatlance. Uz jsem to jednou psal ale je zajímavé ze vy co ate v nicku znacky nejakého výrobce uzitkových vozidel nebo v avataru nákladní vuz nebo autobus patríte mezi ty nejvetsí vypatlance na ACZ.
1. 11. 2015 20:55
Re: VW a mrtvi
jake procento gulgíte? těch spolustraníků co ti zemřelo na sinaji?
1. 11. 2015 20:42
Re: Machala obhajuje lež pri psaní bulvárních titulku
hlavním lhářem je tu už po péta Gilgit, takže v klidu >:D
Re: VW a mrtvi
:yes: :yes: :yes:

To procento je rozhodne vyssí.