Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford ukázal závodní verzi modelu GT pro příští Le Mans (+video)

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Tento víkend je velkou událostí tradiční závod 24 hodin Le Mans a právě při té příležitosti Ford představil závodní verzi modelu GT, což je vůz, který právě na tuto trať historicky patří.

Ford se oficiálně vrací do Le Mans, a to od roku 2016. Jeho náčiní bude právě představený závoďák z modelu GT, který bude bojovat o vítězství v rámci skupiny LM GTE Pro class. Cesta k drtivému vítězství jako v roce 1966 je sice extrémně trnitá, i přesto si Ford od vozu slibuje hodně. Automobil bude nasazen do dvou šampionátů, a to FIA World Endurance Championship a TUDOR United SportsCar Chamionship.

Se základem v novém supersportu, který se začne prodávat rovněž příští rok, chce závodní Ford GT absolvovat zcela všechny závody výše vypsaných šampionátů, a to v rámci dvou týmů. Vrcholem samozřejmě bude 24 hodin v Le Mans.

Pod kapotou okruhového stroje bude opět dvakrát přeplňovaný šestiválec EcoBoost a celkově na voze máme očekávat mnoho inovací. Jednat se má zejména o vychytanou aerodynamiku, pokročilé kompozitní materiály, mimořádně tuhou, ale lehkou strukturu a výkon ve spojitosti s účinností motoru EcoBoost. My už se těšíme, až automobil uvidíme na závodních tratích!

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)