Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vyzkoušeli jsme netradiční přibližovadlo: Jak jsem se mýlil v jednokolce!

Tomáš Hadač
Diskuze (5)

Jízda na něm vypadá tak snadně. Teda pokud to s ním dotyčný umí. Bláhově jsem očekával oddychovou reportáž na monokole. Moje ego však spíš utrpělo několik monoklů. I tak si mě tenhle osobní přepravník získal!

Bez přehánění. Jízda na jednokolce pro mě představovala těžší oříšek než řízení tanku ve vojenském prostoru Libavá! I fotograf Jiří Pekárek ze mě byl na prášky: Tomáši, sakra, pohni se už, opakoval asi čtyřicetkrát, koukaje na můj kyselý výraz, značně zpocené triko a odřené holeně. Nakonec jsme to ale zvládli. Respektive přežili jsme.

Počáteční zmatení

Elektrická jednokolka (někdy též nazývaná unicykl či monokolo) spadá podle české legislativy mezi osobní přepravníky se samovyvažovacím zařízením. Na rozdíl od elektrokoloběžek s ní tedy můžete taktéž na chodník, pokud se pohybujete tempem srovnatelným s rychlostí chůze. Naivně jsem tedy čekal pohodové pojezdění. Rozstřílel je však napadrť Ivan Sofin, odborník na elektrické jednokolky, jenž je na pražské Letné nejen prodává, ale i servisuje. „Nabízíme elektrické unicykly, které umějí tempo vyšponovat až na devadesát kilometrů za hodinu. Škála modelů je opravdu pestrá. Nebojte, začneme spolu na něčem slabším,“ pokoušel se stlačit mou očividnou nervozitu Sofin.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Tomáš Hadač
Diskuze (5)

Doporučujeme

9. 5. 2022 06:38
Re: A potom po ceste na tomto lieta...
Vieš, nie raz sa mi stalo, že trto na bicykli sa mi zrazu objavil pri pravom prednom blatníku, keď som išiel odbočiť vpravo.
Prečo? Tmavé oblečenie a vpredu len akási odrazka za 50 centov!
Ja mám dojem, že oni tú jazdu berú ako adrenalín!
8. 5. 2022 23:30
Re: A potom po ceste na tomto lieta...
Svetlá a vesty prd pomôžu, keď vletia zo strany na prechod štyridsiatkou, čo sa stáva dosť bežne.
8. 5. 2022 22:38
Re: A potom po ceste na tomto lieta...
Ja by som pre nich zaviedol zo zákona povinné denné svietenie + reflexné vesty!
P.S. A samostatná skupina degešov sú tí ,,hrbáči" Bolt, FoodPanda, Wolt...
V noci neosvetlení a v ruke smartfón - do ktorého zízajú aby trafili so zásielkou!!!
8. 5. 2022 18:19
Re: A potom po ceste na tomto lieta...
Keby len po ceste... Keď je v priamom smere červená, ide do odbočovacieho pruhu hoci vľavo, kde zabočí na prechod pre chodcov, kúsok po chodníku a ďalším prechodom, už za križovatkou, do pôvodného pruhu, kde pokračuje tým smerom ako pôvodne. Chodníky, prechody, cesta, cik-cak a tempom zbesnetého mačaťa. Či je to elektrokolobežka, skejt, alebo iný bazmek, ani jedna z tých vecí nemá čo na ceste a v premávke robiť! Motoristi musia platiť hromadu zbytočných asistentov v aute a nakoniec budú vinní, keď takéhoto splašeného kreténa zabijú, lebo nestihli zabrzdiť, keď im vletel pod kolesá.
8. 5. 2022 11:18
A potom po ceste na tomto lieta...
nejaký chumaj!!!