Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vzhled Bentley Bentayga prozrazen, díky zmenšenému modelu

David Bureš
Diskuze (45)
Design chystaného SUV Bentley Bentayga se proti konceptu EXP 9 F podle očekávání významně změní. Auto bude mít blíže dnešním modelům Bentley.

Premiéra SUV Bentley Bentayga se již rychle blíží, automobil má být představen ještě letos. Vzhled nového luxusního SUV automobilka zatím pečlivě tají, přesto byl odhalen ještě před oficiální premiérou auta. Na internet totiž unikly fotografie zmenšeného modelu Bentaygy.

Fotografie modelu Bentayga v měřítku 1:18 zveřejnil čínský server CarNewsChina. Automobil se na nich ukazuje ze všech stran, díky čemuž víme, že proti tři roky starému konceptu EXP 9 F se jeho design významně změní.

Tvary prvního SUV s logy Bentley mají nyní blíže ostatním modelům této britské značky, nejblíže mají sedanu Flying Spur, a to díky nesouměrně velkým světlometům vpředu a mohutným koncovým svítilnám. Ve srovnání s konceptem bude sériové SUV podstatně elegantnější. Bentley tímto způsobem zareagovalo na kritiku šokujícího designu EXP 9 F.

Samo Bentley zatím vzhled Bentaygy na oficiálních videích z testování vozu pečlivě tajilo. Zatím odhalilo jen rozvržení palubních přístrojů, které se proti EXP 9 F též změní.

Bentley v minulých týdnech a měsících postupně odhalovalo detaily o chystaném SUV. Díky tomu víme, že se Bentayga vedle čtyřlitrového osmiválce dočká nového, dvakrát přeplňovaného šestilitrového dvanáctiválce do W, naladěného na více než 400 kW. K dispozici bude též plug-in hybridní verze, která výhradně na elektřinu ujede až 48 kilometrů.

Novinka se pak má pochlubit vysokou úrovní komfortu na všech možných površích – má se cítit jako doma jak na anglickém venkově, tak třeba na poušti. Auto bude schopné jízdy i v terénu, čemuž pomůže vzduchový podvozek umožňující upravit světlou výšku karoserie a nastavení odpružení.

David Bureš
Diskuze (45)
13. 8. 2015 12:16
Re: To je pouze...
Bentley coupé se mi naopak líbí, tady ty firemní markanty nejsou celkově v souladu. Netvrdím nic jinýho, než že na mě působí velmi nehezky. Opulentní bude...pro mě však v první řadě opuchlý.
13. 8. 2015 11:00
Re: .
problém je, že podľa tvojich príspevkov presne ako puberťák pôsobíš...
13. 8. 2015 09:39
Re: To je pouze...
Bentley coupé vypadá taky opuchle... nebo opulentně? asi to tak vypadat má...
13. 8. 2015 07:14
Re: .
Tohle jsi prohrál ještě před tím, než Bentley přispěchá s oficiálními fotografiemi. Sázím, že jde o věrnou kopii, stejně jako tomu bylo už mnohokrát.

Až bude diskuze u Bentrágy po představení, stav se :-)
13. 8. 2015 07:12
Re: Ben Trága
:yes: >:-[]