Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley nevylučuje uvedení druhého SUV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Bentley s největší pravděpodobností nezůstane u jediného SUV a připravovaný model Bentayga se dočká i menšího příbuzného.

Luxusní SUV a crossovery jsou pro tradiční britskou značku s přibližujícím se uvedením modelu Bentayga stále lákavější a nejnovější zprávy přímo z automobilky uvádějí, že toto nebude její jediný příspěvek do stále se rozrůstající kategorie vozů.

Wolfgang Dürheimer, generální ředitel automobilky Bentley, se svěřil britskému Autocaru s možností uvedení ještě jednoho menšího SUVpoprvé letos v lednu a nyní se pro stejný magazín o této možnosti zmínil znovu a dalšími informacemi přispěl i šéfinženýr automobilky Rolf Frech.

Důvodem pro Dürheimerovo nadšení pro SUV značky Bentley má být skutečnost, že trh těchto vozů roste třikrát rychleji než u ostatních kategorií. Dalším důvodem pro uvedení menšího SUV jsou ambiciózní prodejní plány značky do konce tohoto desetiletí.

Rolf Frech pak poodhalil možné základy druhého SUV značky Bentley, jimiž se může stát platforma MSB, na níž vyjede nová generace kupé i kabrioletů Continental, limuzíny Flying Spur a také sériová verze konceptu EXP10 Speed 6.

Právě platforma MSB primárně určená pro luxusní vozy koncernu Volkswagen s podélně uloženým motorem a pohonem zadních nebo všech kol je podle Frecha ideálním základem pro vývoj nového SUV, stojícího v nabídce Bentley pod modelem Bentayga.

Mezi tradičními limuzínami, kupé a kabriolety je Bentley zastoupen dvojící hlavních linií, kdy tím špičkovým zástupcem je Mulsanne spolu s odvozeným Grand Convertible a o něco méně výjimečná je řada Continental s limuzínou Flying Spur.

Doplnění modelu Bentayga o další karosářskou variantu s liniemi kupé a uvedení menšího SUV, u nějž může následně dojít k rozšíření palety verzí karoserie při tomto pohledu na aktuální nabídku Bentley nepůsobí nelogicky.

Bentley očekává, že s příchodem modelu Bentayga se dále zvýší jeho produkce a plánuje růst z rekordních 11.200 vozů prodaných v loňském roce dosáhnout do roku 2020 prodejů ve výši 20.000 automobilů za rok.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
2. 5. 2015 13:12
Už se těšíme
A já myslel, že jedna hrůza od této značky stačí a ono jich bude možná více, na tomto modelu se teda designér vyřádil, perlou jsou koncovky výfuků na horní hraně nárazníku, tohle se může líbit snad jenom číňanům nebo rusům :-)