Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vzhled nového BMW M2 rozděluje tábory: Co takhle jiné karosářské verze?

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Minulý týden došlo k dlouho očekávané premiéře malého, ale šikovného vozítka BMW M2. A jak se dalo čekat, zejména po stránce designu rozpoutalo válku.

Budeme se opakovat dokola - design je čistě subjektivní věc. Je tu jeden tábor, který je ze vzhledu nového BMW M2 naprosto nadšený, ten druhý je protipólem. O modelu se však nahlas mluví a to je pro každou firmu prezentující nový produkt důležité.

Co je naopak důležité pro zákazníky? To, že nové BMW M2 zůstane nadále strojem, který bude řidičům za volantem dělat hlavně radost. Pod kapotou se skrývá 3,0litrový řadový šestiválec s výkonem 338 kW (460 k) a nejvyšším točivým momentem 550 Nm. Pro Evropu je nová M2 s pohonem zadních kol standardně párována s osmistupňovou převodovkou M Steptronic, s níž se dostanete na stovku za 4,1 vteřiny. S příplatkovým manuálem je BMW M2 o 0,2 vteřiny pomalejší. V Americe bude naopak standardní převodovkou ta manuální.

Známý designér X-Tomi Design nás nenechal dlouho čekat a připravil hned dvě vize karosářských variant nového náčiní z bavorské dílny. V prvním případě kupéčku “uřízl” střechu a vytvořil kabriolet. Konkurent Porsche Boxster? Své fanoušky by si určitě našel.

Druhý render označuje maďarský designér jako “BMW M2 Shooting Brake”. Inu, spíše než třídveřový shooting brake tuto představu vidíme jako nástupce BMW Z3 Coupé, který měl premiéru v roce 1998 a nabízel velmi podobný tvar karoserie, který můžete vidět v přiloženém návrhu.

Jiné karosářské varianty ale u nové M2 určitě nečekejme. Tou jedinou zůstane kupé, které se začne prodávat v dubnu 2023. Výroba bude probíhat v továrně BMW Group v San Louis Potosí v Mexiku.

Video se připravuje ...

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme