Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Walter Röhrl jezdit nezapomněl ani v šestašedesáti (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Strávit alespoň pár minut jízdy s jakoukoli závodnickou legendou je snem každého fanouška. Německá moderátorka Barbara Schöneberger tohle štěstí měla.

Sličná Barbara usedla na horké sedadlo spolujezdce vedle Waltera Röhrla. Představovat dnes šestašedesátiletého pilota, který se živí mimo jiné i jako testovací jezdec koncernu Volkswagen, určitě nemusíme. Nebo ano? Dobře, alespoň stručná vizitka: vyhrál celkem čtrnáct podniků mistrovství světa v automobilových soutěžích a v sezónách 1980 a 1982 získal i jezdecký titul. Poprvé s Fiatem 131 Abarth, podruhé s Opelem Ascona 400. Velkou kariéru zakončil za volantem Audi. Pilotoval samozřejmě legendární Quattro v několika jeho evolucích, ale naposledy jezdil s velkou 200 skupiny A. Dříve jsme jej vídali i v kokpitu Lancie 037 Rally.

Že své umění rozhodně nezapomněl, dokazuje i dnes. Ostatně, ve volných chvílích se zúčastňuje soutěží pro historiky, takže ze cviku určitě nevyšel. Zkusil si koneckonců před časem dokonce čtyřiadvacetihodinovku na Nürburgringu! To, že stále umí, je vidět i na videu, které natočil německý Auto Bild. On-board kamera sleduje závodníka i spolujezdkyni. A v případě Barbary Schöneberger bylo sedadlo kopilota opravdu horké! Walter se ani před devětatřicetiletou půvabnou dámou (kdysi dělala modelku, takže žádný div) nemusel příliš předvádět. Prostě jezdí stále jako zamlada a sériovému Audi S3 naložil opravdu řádně.

Chudinku Barbaru počáteční humor velmi rychle přešel a jednu chvíli měla co dělat, aby udržela obsah svého žaludku tam, kde má být. Nechybělo málo a znečistila by interiér novoučké audiny. Její grimasy jsou snad dostatečně vypovídající, ne? Nakonec se jí ale dobrá nálada vrátila a útroby se uklidnily. Zážitek to musel být každopádně nezapomenutelný! Možná jste viděli na Youtube video, kterak ex-pilot F1 Riccardo Patrese svezl po španělském Jerezu svou manželku v

Civicu Type-R. Nabízí se srovnání, každopádně Barbara byla k Walterovi ještě velmi slušná. Nenadávala mu.

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
21. 10. 2013 14:30
Borec
Kdo z Vás by si troufnul udělat tohle???
[odkaz]
Avatar - Dinar
21. 10. 2013 10:55
Re: Hmm
To je proto, že už to zapomněl a v průběhu jízdy se pomalu rozpomíná. :-)
21. 10. 2013 10:49
Hmm
No, ženská tam dělá divadlo pro kameru, jasný. Ale překvapilo mě, jak se u toho řízení p. Röhrl tváří. Hrozně napjatě, u jednoho skoku snad i překvapeně, když to srovnám třeba s Damonem Hillem, jak se mu v MB AMG poblil ten novinář, nebo třeba M. Schumacher, jak řídí F458, oba vypadají úplně uvolněně, usmívají se, točí volantem jak nějakej frajírek ve škodárně na návsi, Hill to řídí jednou rukou... Walter se tváří, jak kdyby každá zatáčka měla být jejich poslední, alespoň tak mi to z toho videa připadalo.
Avatar - Dinar
21. 10. 2013 10:14
Jezdit nezapomněl ani v šestašedesáti...
Obrat "nezapomněl jezdit ani v...", používaný v motoristických článcích ochmýřenými redaktory je z podobného ranku jako když auto "jede jako po kolejích" apod., Tj. blbá klišé, která se opakují stále dokola. Tolik k jazyku. Navíc, proč by měl člověk v 66 zapomenout něco, co dělá celý život? Zvlášť když je to činnost nevyžadující extra pohyb, ale naopak je mnohem více závislá na zkušenosti. Nebo to "nezapomněl" vyjadřuje fakt, že p. Roehrl nemá Alzheimera? Nechápu. :no:
20. 10. 2013 16:13
Jsou články, které vůbec neotvírám......
.......protože už vím, že mě zajímat nebudou. To beru a je to v pořádku, modýlek Venena, Sagvana Tofiho, setkání s Liškou a Révaiem nebo psaní SMS za volantem nepotřebuji a hned z nadpisu to lehce dokážu přefiltrovat.

Waltra Röhla si pamatuji, když závodil aktivně a poměrně dobře. Proč bych se tedy nepodíval, jak mu to jde dnes ? A co se dozvím ? Vážně to chcete vědět ?