Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Wankel: Jak pracuje motor s rotačními písty… (VIDEO)

Miro Mihalik
Diskuze (25)
…aneb všechno, co jste kdy chtěli vědět o motoru Wankel, ale báli jste se zeptat.

Protože jste pravidelnými návštěvníky našeho serveru, předpokládáme, že jste minimálně něco slyšeli o vynálezu Felixe Heinricha Wankela (* 13. srpna 1902; † 9. října 1988).

Tohoto německého konstruktéra prostě napadlo, že spalovací motor nemusí pracovat výlučně s písty, které vykonávají přímočarý vratný pohyb. Proto vymyslel něco, co dokážeme s většími nebo menšími problémy popsat, ale ruku na srdce, pochopila by to vysvětlování i vaše babička? Ne že bych chtěl podceňovat její vzdělání, ale součástky, nebo už jen tvar rotorů, jsou dost složité na to, aby zde více než v jiných případech platilo, že lepší je jednou vidět než stokrát slyšet.

Zajímá-li vás spíše teorie, doporučujeme článek Mazda Renesis: Motor roku 2003 (detailní pohled).

Abyste načerpali další informace, stačí se podívat na jejich nekonečný zdroj na youtube.com, kde mimo jiného zjistíte, že wankelův motor nepracuje pouze ve vozech značky Mazda.

Prehistorie Wankelova motoru byla spojována hlavně s NSU RO80. Propagační dobový film osvětluje výhody exotické konstrukce i reálné provedení.

Jedno z videí dokazuje, že agregát stejné konstrukce se dá nalézt i v DeLoreanu (John Zachary DeLorean toužil právě po něm).

Mimochodem, Wankel nějakou dobu stavěla i ruská Lada, která ho montovala do vozů policie nebo KGB. Naposledy jeden namontovali také do prototypu Lada Revolution.

Miro Mihalik
Diskuze (25)
28. 6. 2007 06:45
Re: Dobrý nápad v nevhodnou dobu
Ani klasicky stvortakt s valcami a piestami nebol vo svojich zaciatkoch prave spolahlivy a bezproblemovy....v case, ked sa Wankel dostal do seriovych aut, mal uz piestovy motor nieco odkrutene...Vela veci v autach bolo vymyslenych uz v zaciatkoch automobilizmu, cakali vsak casto aj destrocia na vhodne materialy, ktore v dobe vzniku tychto technickych noviniek este neexistovali (napriklad kotucove brzdy).
27. 6. 2007 17:59
Re: nevim nevim....
0,8 l, takmer 20 000 - borci v MotGP? :-)
Avatar - Emel
27. 6. 2007 14:57
Re: Krása
Nízký točivý moment se týkal pouze variant bez turba, turbo to velmi efektivně řeší. RX-8 samozřejmě nutí k vytáčení, redline je 9500o... to ale neznamená, že by se kolem 3000 nedalo předjíždět, jen to holt jede jako Octavka ;-).

Litr oleje na 1000km není snad až tak zásadní problém, ne?
Avatar - Emel
27. 6. 2007 14:55
Re: Van Kel
Co s tím... motor je velmi kompaktní, 170kW z 1,3 litru bez turba není u běžných motorů zrovna standardní údaj. Dále je to hodně jednoduché, nemusí se řešit speciální rozvody ventilů kvůli vyšším otáčkám. A v neposlední řadě, je to něco co nikdo jiný nemá, skutečná individualita...
Avatar - Dinar
27. 6. 2007 14:33
Re: Van Kel
>:D :yes: a občas by to po něm šplíchlo trochou oleje.