Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Will Smith měl možná nejluxusnější obytňák na světě. Prohlédněte si, jaký komfort nabízí

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Jestli vás zajímají luxusní obytné vozy, pak byste určitě měli vidět přívěs, který používal herec Will Smith.

Slavný Američan si parádní dům na kolech před lety - na začátku tisíciletí - objednal u Rona Anderson, chlapíka z Texasu, který se stavbám luxusních karavanů věnuje více než 20 let. Smithe obytňák vyšel na 2,5 milionu dolarů, což je podle současného kurzu asi 54 milionů korun.

Nyní už přívěs herci nepatří, vrátil se opět do rukou Rona Andersona, který ho pronajímá zájemcům. Ale k tomu se ještě dostaneme. Teď si pojďme tuhle opulentní věc představit.

Pomůže nám v tom video nedávno zveřejněné na youtubovém kanálu Barcroft Cars. V něm například padne tvrzení, že bývalý Smithův obytňák je největším, nejvyšším a nejširším karavanem světa. Dům na kolech na délku měří 16,7 metru a k bydlení nabízí plochu 111,5 metru čtverečních. A dvě patra. To druhé, horní, je výsuvné.

Uvnitř najdeme několik místností. Nechybí plně vybavená kuchyně s velkou lednicí a myčkou, dále jídelní salónek, promítací sál pro 30 lidí, který může posloužit jako konferenční místnost, a koupelna se saunou.

Je tu také luxusní ložnice, která se může přeměnit v kancelář. Kancelář uvnitř najdeme ještě jednu, ta ovšem sloužila spíš jako místnost pro přípravu herce před natáčením - dostal v ní make-up, upravily se mu vlasy, znáte to...

Uvnitř přívěsu je dále rozmístěno 14 televizorů a za zmínku rozhodně stojí i hodnotné materiály, které zahrnují žulu, kůži, dřevo a mramor. Nechybí ani pokročilý bezpečnostní systém, hlídající, aby do karavanu nevkročil nějaký vetřelec. Systém využívající kamery dokáže majiteli na mobil poslat fotografii každé osoby, která u vozu nemá co dělat.

A teď k tomu pronájmu. Karavan si může půjčit každý, stačí jediné: mít a zaplatit 9 tisíc dolarů, tedy asi 195 tisíc korun, za noc.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Barry Lyndon
6. 1. 2022 14:44
to už je docela slušný, žádná upocená špeluňka jako obvykle
A cena taky dobrá, nedávno tu bylo něco tuším německého, velikostí tak čtvrtinového a stálo to stejně...
5. 1. 2022 21:54
hodinky / holínky
pojem / průjem
přívěs / návěs

ale jinak dobré !