Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Williams spolupracuje na unikátních bateriích. Pro luxusní jachtu

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Inženýři Williams Advanced Engineering se spojily s britským výrobcem akumulátorů a společně chtějí postavit něco opravdu jedinečného.

Tým Williams Advanced Engineering (WAE) je partička zkušených inženýrů světové úrovně včetně těch, kteří mají zkušenosti z formule 1. Nyní se britská společnost spojila s firmou OXIS Energy, aby vytvořila akumulátory pro luxusní dvanáctimetrovou jachtu.

Podle tvůrců půjde o unikátní a inovativní bateriový systém, který v dnešním světě nemá obdoby. Akumulátory vzniknou pro singapurské plavidlo společnosti Yachts de Luxe (YdL), jež navrhnul renomovaný tvůrce Jean Jacques Coste.

Bateriový systém od Williamsu a firmy OXIS Energy má kapacitu 400 kWh a využívá lithium-sírových článků s vysokou hustotou energie. Akumulátory jako takové dodá OXIS Energy, Williams se postará o systém jejich správy, na němž se teď pilně pracuje v sídle společnosti v Grove. Půjde o historicky vůbec první plavidlo s tímto typem akumulátorů a prvotním cílem je „dojezd“ 100 námořních mil při „běžné cestovní rychlosti“.

„Jsme nesmírně hrdí na to, že se můžeme podílet na této vzrušující iniciativě, která Spojené království umisťuje na čelo rozvíjejícího se trhu,“ uvedl Craig Wilson, výkonný ředitel WAE. „Aplikace má navíc význam pro řadu dalších odvětví včetně městské letecké dopravy a mobility.“

Společnost WAE dodávala baterie šampionátu Formule E již od úvodní sezony, takže zkušenosti má opravdu bohaté. „Máme obrovské znalosti v oblasti navrhování, vývoje a montáže pokročilých bateriových systémů včetně řady aplikací ve vysoce náročném motorsportu,“ říká Iain Wight, ředitel obchodního rozvoje firmy. „Naše dovednosti teď můžeme aplikovat i v jiných odvětvích a těšíme se na zkušenosti, zkoumání a potenciál v námořním sektoru,“ dodává.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

4. 12. 2020 15:14
Zcela zmatené
....Nyní se britská společnost spojila s firmou OXIS Energy, aby vytvořila akumulátory pro luxusní dvanáctimetrovou jachtu....

Jachta ve fotogalerii nemá dvanáct metrů, ale 35. A výkon jejích motorů ve standardním provedení je 2400 kW.
3. 12. 2020 15:00
Re: Jachta na batérky je ok...
Aspoň se ukáže, jakej je majitel námořník. :yes:
Avatar - pradeda777
3. 12. 2020 14:38
Jachta na batérky je ok...
....když dojde šťáva, tak se rozvinou plachty...... ;-) :*)