Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

WRC rozvážka: Citroën Jumpy s Krisem Meekem za volantem!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Pracovním náčiním dvojice Kris Meeke a Paul Nagle je sice soutěžní speciál DS 3 WRC, ale tentokrát sedlají lehký užitkový model Jumpy a dokazují, že i s ním lze projíždět zatáčky dveřmi napřed.

Britské zastoupení značky Citroën v souvislosti s prezentací modelu Jumpy, který je ve Velké Británii nabízen pod jménem Dispatch, využilo hvězdy šampionátu FIA WRC k natočení krátkého videa a nafocení série snímků. Na nich se nová generace tohoto lehkého užitkového modelu představuje v netradiční roli.

Citroën Jumpy se spolu se sesterskými modely značek Peugeot a Toyota představil poprvé koncem loňského roku nejprve v čistě osobních verzích SpaceTourer, Traveller a Proace Verso.

Ty následně zamířily do testů Euro NCAP.

Výstavní premiéra všech tří vozů značek Citroën, Peugeot a Toyota se odehrála na letošním autosalonu v Ženevě a o necelý měsíc později byla odhalena podoba užitkových verzí.

Citroën a Peugeot své užitkové modely od čistě osobních modelů odlišují zachováním jmen Jumpy a Expert, zatímco Toyota sází na odlišení prostřednictvím označení Verso.

Na český trh byl Citroën Jumpy uveden v červnu letošního roku s možností volby jednoho ze dvou rozvorů náprav a tří celkových délek pro Furgon i Kombi. Paleta pohonných jednotek zahrnuje přeplňované vznětové čtyřválce 1.6 BlueHDI a 2.0 BlueHDI s výkony od 70 do 130 kW.

Pro základním motor je standardem pětistupňová manuální převodovka, zatímco všechna zbývající provedení spolupracují se šestistupňovou manuální převodovkou a nejvýkonnější verze je pak spojena se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)