Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

XTG Opel Adam Rally Cup startuje již tento víkend v rámci Valašské Rally

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Značkový pohár pro zkušené i začínající jezdce rallye, tím je XTG Opel Adam Rally Cup. První závod začíná již tento víkend v rámci Rocksteel Valašské Rally.

Levné a atraktivní závodění, tím má být pohár vypsaný pro vozy Opel Adam Cup. My jsme si tento profesionálně postavený automobil vyzkoušeli na vlastní kůži a moc se nám líbil, jak kvalitní technikou (sekvenční převodovka, podvozek Reiger), tak dostupností a ovladatelností. Pokud jej chcete vidět naživo, vydejte se již tento víkend do Valašského Meziříčí, kde začíná Rocksteel Valašská Rally.

Hlavní hvězdou tohoto poháru bude Josef Peták, který usedne za volant jednoho z vozů. XTG Opel Adam Cup je však ideální zejména pro začínající nadějné jezdce – my se těšíme kupříkladu na posádku Matěj Kamenec - Lukáš Říha.

Kromě nových zkušeností nabízí tento pohár i lákavé finanční a věcné prémie v celkové hodnotě téměř 400 tisíc Kč, za absolutní umístění pak ve výši 150 tisíc Kč. Pohár se jede na pneumatikách Pirelli, takže účastníci se zároveň stanou i účastníky Pirelli cupu, kde se také mohou dostat k zajímavým finančním výhrám. Velkým lákadlem je navíc podpora startu nejúspěšnějšího mladého jezdce českého XTG Opel ADAM Cupu v příští sezoně německého poháru ADAC Opel Rallye Cup.

Valašská Rally je jediným podnikem v první polovině roku, kde se vozy Opel Adam ukážou. Zbylé závody se jednou až v polovině druhé, přičemž nejbližším dalším závodem je Rally Vyškov 24. července.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)