Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zájem o zánovní ojetiny loni vzrostl o třetinu

ČTK
Diskuze (7)
Zájem o zánovní ojetiny v Česku roste. Dovoz ojetých aut starých do tří let se loni zvýšil o 29 procent na 13.000 vozů. Stejným tempem rostl prodej i u největšího tuzemského obchodníka Mototechna. Vyplývá to z informací SDA a Mototechny.

"Na českém i slovenském trhu je stále více patrná změna chování zákazníků, kdy upřednostňují zánovní automobily namísto nových a rychlost nákupu. Právě u zánovních vozů mohou oproti novým ušetřit až 40 procent z ceny a nemusí čekat i půl roku, než se vyrobí," uvedla generální ředitelka skupiny AAA Auto a Mototechna Karolína Topolová.

Nejvíce dováženou značkou je v kategorii zánovních ojetin Škoda Auto s 1600 vozy, následuje Volkswagen s 1300 a třetí Mercedes Benz s více než 1100 vozy.

Nejprodávanějším automobilem v nabídce Mototechny byla v roce 2018 Škoda Rapid (8,5 procenta) následovaná Škodou Fabia (8,4 procenta) a Hyundai i30 (5,7 procenta). Škoda tvoří více než 30 procent celkové poptávky v Mototechně. Z luxusních automobilů se nejlépe prodávaly Audi A5 (17 procent), Mercedes E (deset procent) a Mazda 3 (šest procent). Zhruba 72 procent zákazníků upřednostnilo automobil s benzínovým pohonem, 81 procent volilo manuální převodovku a 90 procent z nich neřeší náhon za všechna čtyři kola.

ČTK
Diskuze (7)

Doporučujeme

24. 9. 2019 11:01
Zánovní vůz
Už jsem to tady někde psal, ale mám na mysli tohle: https://www.aaaauto.cz/…vozy-mototechna/
24. 9. 2019 10:59
Zánovní vůz
Když je tu řeč o zánovní vozy, to je podle mě zajímá volba. Ale ještě pořád to není pro každého, protože to furt stojí dost peněz. Dobré však je, že dnešní především velké bazary jako AAA auto se tohoto trendu drží a nabídky výrazně rozšiřují. Už to není jako dřív, že takové auto se bez známých sehnat prostě nedalo.
28. 1. 2019 12:19
Ojeté auto
Jako puberťák jsem si představoval, že až budu velkej, pořídím si nějakou novou úžasnou káru. Když jsem pak povyrostl a začal vnímat i astronomické pořizovací ceny takových aut, rychle jsem vystřízlivěl :-) Došlo mi, že stejnou službu mi udělá i dobrá ojetina a určitě si při současné nabídce v bazarech vyberu i takový auto, se kterým udělám i hodně parády. Nakonec jsem si vybral SUV - Mercedes u [odkaz] kde mi pomohli vybrat auto, které nebude tak staré a nebude mít moc najeto.
25. 1. 2019 10:10
ojetiny
tak když nové auto stojí 1-2 roční platy, tak co čekat že :-) mám druhou ojetou oktávu z bazaru a pohoda
21. 1. 2019 22:23
Když to tvrdí expert, který řadí Mazdu 3 mezi luxusní vozy..
.. no tak to asi bude muset být pravda :-! :-! :-! :-!