Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zaměstnanci Spykeru nedostali plat. Blíží se konec?

Michal Fokt
Diskuze (1)
Nizozemský tisk informuje, že Spyker nezaplatil svým lidem tento měsíc mzdu. Obává se, že automobilka své dluhy už dále nedokáže splácet.

Před lety Spyker udělal dvě osudové chyby, když se rozhodl vstoupit do formule 1 a koupil zkrachovalý Saab. Od té doby to s ním jde finančně od desíti k pěti nebo spíš od pěti k... mínus pěti. Už v červenci chtěli vlastníci automobilky prodat firmu v aukci, aby zaplatili vzniklé dluhy, jenže situace se zlepšila, závazky se dařilo plnit za provozu a zdálo se, že je Spyker z nejhoršího venku.

O to více překvapila nejnovější informace nizozemského Autoblogu, pocházející z více zdrojů, že zaměstnanci nedostali výplatu za srpen a nebylo jim ani sděleno, kdy dojde k nápravě. Není to sice poprvé, co se u Spykeru mzdy zpozdily, v tomto případě však panují obavy, že nejde o zpoždění, ale pokračování nedávných problémů.

Zaměstnanci se tak musí spoléhat na to, že se situace zlepší, dostali ostatně slib, že až k tomu dojde (pokud tedy vůbec), toto prodlení bude vykompenzováno finančním bonusem. Záchranou značky se má stát sportovní vůz B6 Venator, může se ale stát, že Spyker skončí dříve, než bude moci začít vůz prodávat.


Michal Fokt
Diskuze (1)

Doporučujeme