Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Závodníkovi došel benzín těsně před cílem. Měl vyhrát, nakonec tlačil

Marek Bednář
Diskuze (1)

Japonský závodník Manabu „Max“ Orido dotlačil své BMW M4 GT4 do cíle poté, co mu před poslední zatáčkou došel benzín. Kdyby se tak nestalo, zvítězil by a zajistil by si tak mistrovský titul.

Neskutečná smůla potkala Manabua „Maxe“ Orida, japonského automobilového závodníka, v sobotním závodě šampionátu GT4 World Challenge Asia na okruhu Okajama ve stejnojmenné prefektuře. Těsně před cílem mu došel benzín, vůz se zastavil na cílové rovince.

Orido, který v tu chvíli závod vedl, na nic nečekal, ze svého BMW M4 GT4 vylezl a jal se ho k cílové čáře tlačit. Třebaže měl náskok úctyhodných 33 sekund, zbývalo ještě více než 100 metrů, což nemohl stihnout. Kromě dosud druhé Toyoty GR Supra GT4 ho předjela ještě další čtyři auta a Orido tak skončil šestý.

Aby toho nebylo málo, kdyby Orido zvítězil, zajistil by si titul mistra ve své disciplíně. Naštěstí ale po sobotním závodě následoval ještě jeden, nedělní, v němž spolu s druhým pilotem Masakim Kanem zvítězili a zajistili si letošní titul ještě před finálním závodem, který se pojede v druhé polovině září na okruhu Sepang.

V šampionátu GT4 World Challenge Asia se v jednom voze vystřídají dva piloti, a to v desetiminutovém okně, v němž je pro všechny týmy povinná zastávka v boxech. Šampionát měl letos šest zastávek – startoval na okruhu Chang v Malajsii v květnu, následovaly okruhy Fuji, Suzuka, Motegi a Okayama v Japonsku a finále proběhne v již zmíněném Sepangu. Duo Orido-Kano zvítězilo ve všech závodech kromě toho sobotního v Okajamě a nedělního ve Fuji, kde byli z neznámých důvodů diskvalifikováni.

Video se připravuje ...

Marek Bednář
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - lyon667
23. 8. 2023 15:13
VLN
Stejná smůla před lety potkala někoho z M240i, nebo M235i Cup série v rámci VLN. Vedoucímu vozu tehdy došel benzín a setrvačností se zastavil až kousek před cílem. Auto sice dotlačil, ale klasifikován nebyl, protože to pravidla neumožňují.