Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: B&B Audi TT

Roman Daněk
Diskuze (15)
Německý tuner B&B přivezl do Ženevy vyladěné Audi TT, které má nejvyšší rychlost přes 300 km/h.

Ladičská firma B&B Automobiltechnik z Německa prezentuje na ženevském autosalonu upravené kupé TT od automobilky Audi. Budoucí majitelé "Edice R" si budou moci podat přihlášku do klubu 300: majitelů vozů, jejichž nejvyšší rychlost přesahuje 300 km/h.

Pro dosažení vysoké rychlosti je potřeba silný motor a tuner B&B nezaváhal. Základní benzínový agregát 3.2 V6 FSI dostal přeplňování v podobě turbodmychadla, dále se optimalizovalo sání a chlazení a nový je celý výfukový systém se sportovními katalyzátory. Celkový výkon nakonec poskočil na závratných 368 kW (rovných 500 k) a maximální točivý moment je 650 Nm. Vyladěné TT pak zrychlí z nuly na stovku za 4,2 s, metu 200 km/h pokoří za 12,5 s a magickou hranici 300 km/h pokoří za 39,2 s. Nejvyšší rychlost je 320 km/h.

Většímu výkonu byl přizpůsoben i podvozek. Tužší odpružení snížilo o pár centimetrů světlou výšku a tuner nezapomněl ani na lepší brzdový systém, který má na přední nápravě větší kotouče a osmipístkové třmeny. Zákazník si může vybrat, zda chce 19 nebo 20palcové disky, B&B nabízí širokou paletu disků s různými designy. Aerodynamický kit zvedá přítlak ve vyšších rychlostech a pozorným neunikne, že se TT v kabátku od ladičské firmy B&B se snaží vypadat jako nové Audi R8.

Roman Daněk
Diskuze (15)
Avatar - Dinar
9. 3. 2007 10:31
Re: tuning
Je to záměr, byl jsem shodou okolností minulou sobotu u B&B a viděl tohle auto naživo. Ten R8 look je provokačka, že to moc nemá styl vědí i sami B&B, ale zas vědí, že to přitáhne pozornost mnohem víc, než "obyčejně" vytuněné TT, které nabízí každý VW-group tuner. Prostě kalkul pro Ženevu, ale po technické stránce super tuning, pánové, co se tu výše pozastavují nad životností jsou trochu mimo, B&B není garážový čiptuner nebo Milotec, u nich je vždy na prvním místě hardware.
Avatar - ManInBlack
9. 3. 2007 09:58
Re: tuning
To jo, ale na druhou stranu - kolik R8 běžně asi na silnici potkáš >:D
Avatar - MeSiL
8. 3. 2007 21:46
Re: doufám
Myslím, že B&B je už dost velký a zkušený tuner, aby na toto zapoměl. Vše musí být posílené. Jinak chtěl bych vidět reakci majitele R8, když uvidí tohle >:D nice :yes:
Avatar - princ
8. 3. 2007 18:44
tuning
Rozhodne je to povedeny tunig, jak opticky, tak motoricky. Mozna pro nekoho levnejsi alternativa R8.