Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Mercedes-Benz Viano Pearl je velkoprostorová luxusní perla

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Mercedes Viano sice vychází z dodávky Vito, ale v luxusní verzi Pearl je jí opravdu na hony vzdálen. Navíc si jej takto budeme moci koupit.

Limitovaná edice vychází z konceptu Viano Vision Pearl, který byl vystaven loni ve Frankfurtu. Nabídne luxusní šestimístný interiér s pravým ořechovým dřevem, kůží Nappa ve dvoubarevné kombinaci šedá-béžová, luxusní látkou a hliníkovými doplňky. Intimita zadních pasažérů je zaručena díky zatmavovacím elektrochromatickým sklům, stačí jen stisknout tlačítko – a to v celkem deseti úrovních.

Na palubě si cestující mohou užít perfektní zvuk díky audiu věhlasné dánské firmy Bang & Olufsen. BeoSound Viano byl vyvinut, jak už jeho název napovídá, přímo pro tento vůz, má výkon 1320 W a osmnáct reproduktorů. Samozřejmostí je připojení na internet díky hotspotu až pro čtveřici zařízení současně.

Auto se liší od běžných Vian i zvenčí. Mimochodem, poslední modernizací prošla celá řada W639 v létě 2010. Oproti obyčejným verzím má Pearl jiný přední nárazník s diodovými pásy pro denní svícení, Masce sice zůstala trojice vodorovných žeber, má ale bohatší chromování v kombinaci s černou. Perla je lakována v decentní šedé Magno Allanite Grey, příplatkové střešní nosiče v kontrastní Mountain Grey. Devatenáctipalcová kola s pěticí dvojitých paprsků obutá do pneumatik rozměru 245/45 také jinde nehledejte.

A použitá technika? Třílitrový vidlicový šestiválec o výkonu 165 kW (224 k) spaluje naftu. Alternativně je k mání i zážehový motor obdobné konfigurace, ovšem s objemem 3,5 l. Ten dává 190 kW (258 k). Obě verze mají samočinné převodovky bez bližší specifikace, ale k luxusnímu korábu na dlouhé cesty se manuál beztak moc nehodí.

Cena zrovna lidová není, vpředu máte navíc velkou trojcípou hvězdu. K 99 tisícům eur (přes 2,46 milionu korun) je ještě nutné připočíst DPH. Pokud na Viano Pearl máte, můžete začít objednávat od jara. První vozy se k nedočkavým zákazníkům dostanou letos v létě.

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Avatar - Bristol
7. 3. 2012 00:46
Re: Viano
však tak jsem to myslel...pro bohatou rodinu s mnoha kufry jako transfer z letiště...ideální...lepší než transporter či transit...
7. 3. 2012 00:18
Re: Viano
V zahraničí je firmy používají i jako náhrady limuzín. Byť většinou staví na Sprinteru.
Avatar - Bristol
6. 3. 2012 18:16
Viano
pěkně luxusní dostavník...jediný smysl to bude mít dejme tomu pro letištní taxislužby jako VIP auto...běžný člověk si to za cenu GL nebo R-classe koupí sotva