Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor se stal obětí padělatelů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
Tisíce padělků náhradních dílů s označením Zetor zadržely celní úřady v Pardubickém a Jihomoravském kraji.

V provozovnách vytipovaných obchodníků se zemědělskou technikou objevily celní úřady v Pardubickém a Jihomoravském kraji tisíce kusů náhradních dílů, které byly neoprávněně označeny logem Zetor.

Při srovnání s originálními díly byly u těchto součástek identifikovány odlišnosti a chybějící segmenty. V případě prodeje padělků mohla společnosti Zetor Tractors a.s. vzniknout škoda ve výši téměř tří milionů korun.

Předmětné zboží celníci zadrželi a zahájili šetření. Pokud bude potvrzeno podezření, dopouští se subjekt, který tyto výrobky nabízí, klamavé obchodní praktiky ve smyslu zákona o ochraně spotřebitele. Za takové jednání mu hrozí propadnutí zboží a pokuta až do výše pěti milionů korun.

Margaréta Víchová, ředitelka úseku Korporátní komunikace, k této události uvedla, že Zetor Tractors a.s. usiluje o dodávky kvalitních produktů, dílů a veškeré dokumentace všem svým zákazníkům.

Zneužití ochranné známky poškozuje nejenom společnost, ale hlavně její klienty. Brněnský výrobce bude proto využívat všech oprávněných prostředků k ochraně své značky a dobrého jména společnosti.

Ve spolupráci s Celními úřady hodlá Zetor i nadále pokračovat v kontrolách zboží a součástek nabízených českými i zahraničními distributory a dealery.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
11. 6. 2016 11:23
Re: Tak to je pro Zetor veliká podsta
Až na tie čísla ... [odkaz]
13. 12. 2014 06:52
Žeby bol Zetor naozaj obeťou ...
... vlastného úspechu? ;-)
12. 12. 2014 09:35
Re: Tak to je pro Zetor veliká podsta
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
11. 12. 2014 20:05
Re: Tak to je pro Zetor veliká podsta
Ještě že to není "podtisíce" ;-)
11. 12. 2014 17:11
Re: Tak to je pro Zetor veliká podsta
Ne, hlupák je ten, kdo dovede vypotit takovou hrůzu, jako jsi vypotil ty. Dá se tak usuzovat, že jsi nevychodil ani základku. Je to stejná ostuda, jako se posrat od hlavy až k patě uprostřed náměstí. Jasně, tomu, kdo si patlá lejna po xichtě, to nijak ostudný nepřijde, ale těm ostatním ano. Když neumíš psát, tak nepiš. Kdo neumí plavat, taky neskáče po hlavě do rybníka.