Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor uspěl na veletrhu Agritechnica (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Značka Zetor patřila díky konceptu od studia Pininfarina i svým sériovým modelů k velkým lákadlům letošního veletrhu Agritechnica.

Společnost Zetor Tractors na letošním veletrhu Agrotechnica, pořádaném v Hannoveru od 10. do 14. listopadu, představovala svou současnou produkci a zároveň nabídla pohled do své blízké budoucnosti.

Tradiční český výrobce traktorové techniky má ve své nabídce aktuálně čtveřici modelových řad, jimiž jsou Major, Proxima, Forterra a Crystal.

Právě posledně jmenovaný Zetor Crystal je v současnosti největším a zároveň nejnovějším zástupcem své značky. Tato novinka byla nominována do finále soutěže Machine des Jahres 2016 ve střední kategorii, o jejíž výsledcích rozhodují přímo na veletrhu odborní novináři.

Zetor Crystal byl sice v této soutěži překonán, ale již zařazení do finále boje o prestižní mezinárodní titul je úspěchem, který se zařadil po bok národních ocenění z Irska, Moldávie nebo českého zemědělského veletrhu Země živitelka.

Největší pozornost nejen návštěvníků veletrhu, ale hlavně zahraničních novinářů vzbudil nový designový koncept Zetor by Pinifarina, vytvořený ve spolupráci se slavným designérským studiem. Představený designový směr světová média označila například jako nejvíce sexy traktor nebo nejsportovnější traktor na světě.

Margaréta Víghová, ředitelka Úseku korporátní komunikace společnosti Zetor Tractors a.s. ke konceptu a jeho přijetí veřejností, odborníky i médii mimo jiné dodala, že zaznamenané ohlasy jsou potvrzením, že se brněnský výrobce vydal správným směrem a pro firmu nastává zároveň ideální příležitost pro navázání spolupráce s novými obchodními partnery.

Zaslouženou pozornost přitahoval i prototyp nové modelové řady, který byl vybaven čelním nakladačem a je poháněn tříválcovým motorem o výkonu 36 kW (49 k). Traktor bude využívat mechanickou převodovku s plně synchronizovaným řazením s osmi rychlostmi vpřed a osmi vzad a maximální rychlostí 30 km/h.

Tato pátá modelová řada s tříválcovým motorem má být určena pro využití zejména na malých farmách i mezi hobby farmáři a její uvedení na trh se očekává v příštím roce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Ja Prvni 123
24. 11. 2015 20:07
Re: ten Zetor Pininfarina vypadá fakt úžasně
No, nevím.. asi to bude trochu prodražovat.... a pro většinu uživatelů je cena před designem.
Obecně - ale zejména u traktorů...
;-)

Ale jinak souhlas - líbí se mi to taky.
Avatar - Barry Lyndon
24. 11. 2015 14:29
ten Zetor Pininfarina vypadá fakt úžasně
o to hůř pak ale vedle něj vypadá aktuální produkce, kde je to takový ten typicky český (ne)design ala Kotas (tvůrce designu samohybů pražské MHD). Měli by to rychle překabátit všechno...