Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zisk amerických aktivit skupiny Fiat Chrysler prudce klesl

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Čistý zisk amerických aktivit automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles (FCA) se ve třetím čtvrtletí propadl o téměř 90 procent na 70 milionů dolarů (necelé dvě miliardy Kč) z 611 milionů dolarů před rokem.

Hospodářský výsledek zasáhly mimořádné náklady související se svoláváním automobilů k opravám. Bez zahrnutí mimořádných nákladů stoupl čistý zisk divize Fiat Chrysler US zhruba o třetinu na téměř 1,3 miliardy dolarů. Tržby divize se zvýšily o pět procent na 21,8 miliardy dolarů, napsala agentura AP.

Italský Fiat se loni v lednu stal stoprocentním vlastníkem amerického Chrysleru, ve kterém již dříve získal většinový podíl a manažerskou kontrolu. Formálně bylo spojení podniků dokončeno loni v říjnu.

Celá skupina Fiat Chrysler Automobiles minulý týden uvedla, že ve třetím čtvrtletí vykázala čistou ztrátu 306 milionů eur (přes osm miliard Kč) proti zisku 174 milionů eur před rokem.

Americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) v červenci automobilce vyměřil rekordní pokutu 105 milionů dolarů kvůli selháním při svolávání milionů vozů do servisů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
8. 11. 2015 21:00
Re: NJN
Nehnevaj sa na mna, ale vo financnictve asi nepracujes co? Jedine v com mas pravdu je to, ze vsetky firmy su na toto uz poistene. Ale jednoducho povedane, o co viac poistneho plnenie potrebujes o to viac platis na poistnom a svoje naklady sa snazis preniest dalej. Ako producenta ta stoji kazdy dalsi neplanovany kontakt s tvojim uz predanym produktom (samozrejme okrem servisu) vela penazi. Tieto zvysene naklady (ktore ma kazda automobilka) zacala ako prva vyuzivat Toyota. Otocila hru a zvolava uz aj kvoli uplnym malickostiam. Z hladiska markrtingu to zacnu ludia postupne vnimat nie ako pochybenie znacky, ale ako jej starostlivost o uz predany produkt.
Re: NJN
Plácás.
7. 11. 2015 08:20
Re: NJN
S tým zarábaním by to sedelo. Centrála zaúčtuje vysoké ceny za normohodiny, konzultácie, zaškolenia, ... a v servisoch to "makači" urobia v skutočnosti za tretinu ceny.Vivat Sergio učtovník!
Avatar - Barrichello
6. 11. 2015 23:24
Re: NJN
Výrobce komponent se na ně vyprdne protože

1) někteří už možná neexistují
2) měli smlouvu s dimlerem a ne fiatem
3) 10 let záruku na komponenty nikdo nedává >:D
6. 11. 2015 23:12
Re: NJN
Svolávačky fungují na prefinancingu, každá automobilka je na také na vady práce, výrobku apod. pojištěna, stejně jako každý větší autoservis dokonce i v Česku. Je dokonce pravidlem, že na svolávačkách automobilky vydělávají. Jelikož FCA vyrábí mizivé množství součástek, je to spíš emailově papírová práce s výrobcem a dealerem.
Spíš bych viděl vysoké náklady u probíhajícího rebrandingu AR a Jeep všech dealersví v Evropě. Tam jsou participace dost vysoké.