Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Známe podobu příští Hondy Accord! Vsadí na uhlazenější vzhled

Filip Melich
Diskuze (0)

Honda se připravuje na premiéru jedenácté generace modelu Accord, jehož současné provedení bylo odhaleno v roce 2017. Vzhled novinky prozrazují snímky z Brazílie.

Automobilka Honda přislíbila představit nový Accord po premiéře šesté generace CR-V. Populární SUV bylo prezentováno tento týden, takže je nyní řada na Accordu. Ještě před samotným odhalením se však v Brazílii objevily nákresy, které doprovázely registraci vozu u tamních úřadů. Díky nim nyní máme dobrou představu o tom, jak bude auto vypadat.

U nás se sice Honda Accord už neprodává, ale její desátou generaci si mohou pořídit například američtí, čínští nebo turečtí zákazníci. Vzhledově sází na stejný designový jazyk jako předchozí generace modelu Civic. V současnosti Honda preferuje spíše uhlazenější a jednodušší pojetí, což reflektuje i nový Accord.

Příď dostane novou šestiúhelníkovou masku, užší světlomety a elegantnější nárazník. Uhlazenější tvary mají také prahy nebo linka bočního prosklení. Svažující se střecha zůstane a na zádi největší změnu představují světlomety vizuálně spojené do jednoho celku. Na renderech vozu je však vidět, že se světelné linky uprostřed nespojují, ale končí u loga Hondy.

Ještě před zveřejněním těchto snímků se někteří grafici pokusili představit si finální vzhled vozu na základě maskovaných testovacích prototypů Accordu. Jednu takovou grafickou představu zveřejnil web kolesa.ru. Když přimhouříme oči nad detaily, obrázky od grafika jsou velmi podobné oficiálním renderům auta.

Vzhled interiéru zatím neznáme, ale dá se předpokládat, že se přiblíží současným generacím modelů Civic a CR-V. Co se motorizací týče, zatím víme jen to, že Honda přislíbila příchod nového hybridního systému. Současná generace Accordu je například na americkém trhu nabízena s dvojicí přeplňovaných zážehových motorů – 1,5litrovým o výkonu 143 kW (194 k) a 2,0litrovým o výkonu 187 kW (254 k) – nebo v hybridní podobě s 2,0litrovým atmosférickým zážehovým motorem a elektromotorem, jejichž celkový výkon činí 158 kW (215 k).

Oficiální datum premiéry ještě nebylo oznámeno, ale příchod se předpokládá koncem letošního roku nebo začátkem toho příštího. Dodávky zákazníkům pak začnou v průběhu roku 2023.  

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme