Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Znáte cyklopruh na dálničním sjezdu? Sebevražedný unikát navzdory velké kritice zůstává

Petr Slováček
Diskuze (1)

Vyhrazený cyklopruh na sjezdu z dálnice D5 v Praze 13 získal už před dvěma lety pomyslnou cenu o nejabsurdnější cykloopatření. O to víc překvapuje, že tam stále je.

Pruh pro kamikadze nebo nejkontroverznější cyklopruh roku. Přesně tak se před dvěma lety psalo o červeném pásu umístěném přímo napříč sjezdu z dálnice D5 v Praze 13. Auta tam musejí dávat přednost cyklistům pohybujícím se ve vyhrazeném pruhu.

Zatímco tudy denně projedou desetitisíce aut, kolaři se sem neženou. Důvod je prostý – i přes namalovaný cyklopruh se tam bojí vjet. „Křížení cyklostezky a sjezdu z rychlostní silnice nechápu jako řidič ani jako cyklista. Stezku se bojím použít pro jízdu na kole s dětmi. Jako řidič auta jsem při prvním průjezdu naprosto nechápal,“ ulevil si jeden z místních obyvatel na radničním webu.

Video se připravuje ...

Vedení městské části Praha 13 proti opatření od počátku bojovalo a muselo odpovídat na dotazy rozhořčených obyvatel. Před aktuálními volbami se objevují znovu, vždyť kontroverzní pruh je na svém místě i po dvou letech.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Petr Slováček
Diskuze (1)

Doporučujeme