Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Znáte tuto kopii Toyoty Land Cruiser? Ani osmiválec jí nechybí

Ondřej Šámal
Diskuze (10)

Lacinější variace na legendární off-road kupodivu nevypadá až tak hrozně. Pod kapotou jí navíc vrní atmosférický osmiválec.

Čínským automobilům jsme se ještě před několika lety smáli kvůli jejich (ne)kvalitě a nepředstírané inspiraci západními konkurenty. Ta byla v některých případech dokonce tak silná, že ze vzdálenosti několika desítek metrů byste čínskou kopii od originálu možná i nepoznali.

Podobně je tomu také v případě terénního vozu Hengtian L4600, jehož název určitě nikomu nic neřekne. Když však napíšu, že se jedná o věrnou variaci na Toyotu Land Cruiser 200 (u nás ji známe také s přídomkem V8), už jsme doma. Ačkoliv se nejedná o žádnou novinku (L4600 se ukázalo již v roce 2020), sluší se tuhle zajímavost představit.

Ve srovnání s „lanďákem“ je hengtian delší (5089 vs. 4990 mm) a širší (2026 versus 1980 milimetrů), zároveň ale také nižší. Na výšku má totiž „jen“ 1,8 metru, kdežto dvoustovka dosahuje 1945 milimetrů. Aby se snad Číňané vyhnuli přímému obvinění z plagiátorství, dostal vůz masku s vertikálním žebrováním místo horizontálního a jiné přední světlomety.

V dalších ohledech se však Hengtian L4600 tolik neliší. Nechybí mu pohon všech kol ani pořádný motor, byť se skromnějším výkonem. Atmosférický zážehový osmiválec o objemu 4,6 litru dává 210 kilowattů, což není málo, ale také ani kdovíjak moc.

Video se připravuje ...

Když se čínský Hengtian L4600 před čtyřmi lety dostal na australský trh, zaujal docela nízkou cenou. Jestliže originální Toyota Land Cruiser 200 tehdy stála okolo 80 tisíc australských dolarů (tehdy asi 1,28 milionu korun), hengtian vyšel na 42.000 dolarů (přibližně 670 tisíc).

Až sedmimístný offroad přitom nebyl žádná chudobka. Ve výbavě nechyběla automatická převodovka, interiér byl oděn do dvoubarevné kůže. Pravda, kabina na první pohled nevypadá příliš kvalitně, za ty peníze ovšem člověk nemohl čekat zázraky. Jako pracovní auto do náročnějších podmínek ovšem může Hengtian L4600 obstát.

Ondřej Šámal
Diskuze (10)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
5. 3. 2024 20:25
Re: Není přesné, že se smějeme čínským automobilům
asociální bolševicý fanatik, který by nechal lidi zdechnout hlady jen aby mu někdo nesmrdel u jeho zaprděné haluzny do voken emise, nic horšího sem ve svém životě ještě nazžil, totalni dno, nula lidskosti, nulová empatie, sociální cítění nikde, odakzy předků, tradice a historie nula, všechno zlikvidovat a hlavně chrlit tuny moderních ekopicovin a vše staré zlikdivodat


CHCE SE MI BLEJT hoooooooooodn ale hodne moooc ser mi dneska chce bletjt, protože tohgle je TOTALNI DNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I poslední bezdomovec na ulici je hodnotnější člověk pro společnost
Avatar - Mikesus
5. 3. 2024 16:02
Re: Není přesné, že se smějeme čínským automobilům
Ja se smeju nekvalitním produktům obecne, bez ohledu odkud jsou, a pak i lidem, kteří si je koupi a pak na ně nadávají.
"Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci"
Avatar - Roman Horký
5. 3. 2024 13:08
Není přesné, že se smějeme čínským automobilům
Já se například čínským automobilům nesměji. O to více se ale směji těm dementům, kteří si je kupují.
Avatar - Mikesus
5. 3. 2024 12:38
Re: Jeje...
Tohle jsem slyšel na blízkém východě. Kdyz chceš vyrazit do pouště, vem si Land Rover, kdyz se chceš I vrátit, vem si Land Cruiser.
5. 3. 2024 10:03
Možná ne úplně dokonalá kopie?
Tak jenom jestli zvládli okopírovat i kvalitu a spolehlivost.