Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zvláštní Suzuki Jimny na prodej. Hraje si na géčko od Brabusu

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Suzuki Jimny je díky svému designu oblíbeným terčem různých úpravců. Někteří z nich tento malý offroad dokonce přetvářejí na auto podobné vozům jiných značek.

Nejčastěji úpravci Jimny "převlékají" tak, aby svým vzhledem připomínal Land Rover Defender a Mercedes-Benz třídy G. V případě "géčka" pak jde zejména o jeho sportovní verze AMG, viděli jsme ale i body kit, který ze Suzuki udělá malou třídu G v klasické pracovní verzi.

Video se připravuje ...

Právě na Mercedes-Benz třídy G vzhledem navazuje také jeden exemplář, který je aktuálně na prodej v rakouském Kitzbühelu. Nepřipomíná však sériové provedení, nýbrž vytuněnou verzi od společnosti Brabus. Prodejce ostatně v popisu zmiňuje označení "Jimny Brabus Edition".

Auto se tak chlubí výrazným body kitem s novými nárazníky, přední kapotou a čelní maskou odpovídajícím třídě G, jinými světlomety vpředu i vzadu nebo nástavci blatníků. Vůz nosí loga firmy Brabus, jméno firmy nalezneme také na krytu rezervního kola. Ráfky od AMG mají průměr 18 palců.

K velkým změnám došlo v interiéru, v němž zaujme nové kožené čalounění. Kůži nenajdeme jen na sedadlech, ale také na volantu, ve výplních dveří, na palubní desce nebo středové konzoli. Hlavové opěrky zdobí písmeno "B", tedy znak společnosti Brabus.

Výbava pak zahrnuje například automatickou klimatizaci, LED světlomety, palubní počítač, bezklíčový přístup či vyhřívaná přední sedadla. O pohon vozu, registrovaného na konci roku 2021, se stará benzinová patnáctistovka o výkonu 75 kW doplněná o automatickou převodovku. Nájezd činí 5500 kilometrů.

A cena? Malý "Brabus" je na prodej za 44.900 eur, což je v přepočtu asi 1,06 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

10. 3. 2023 20:50
K čemu
Udělali z roztomilýho autíčka hnusnou obludu :-[]