Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Acura míří za oceán, luxusní Hondy se budou vyrábět i v Číně

David Bureš
Diskuze (3)
Luxusní divize Hondy chce v následujících letech expandovat. V čínské továrně bude jako první vznikat crossover.

Značka Acura si svoji pozici na čínském trhu již vybojovala, vždyť zde prodává své vozy od roku 2006. Nyní chce svoji zdejší působnost dále rozšířit, bude zde totiž i vyrábět.

Automobily značky Acura budou vyráběny ve společném podniku s místní automobilkou Guangzhou Automobile. Místní partner je totiž podle čínských norem povinností, aby zde zahraniční automobilka mohla začít vyrábět.

Obě firmy zatím podepsaly dohodu o spolupráci, o výrobních plánech budou dále jednat. První auta značky Acura mají z čínské továrny vyjet v roce 2016, tedy přesně deset let poté, co tu Acura začala působit.

Prvním modelem, který Acura bude v nejlidnatější zemi světa vyrábět, bude kompaktní crossover vycházející z konceptu SUV-X. Ten letos debutoval na šanghajském autosalonu.

Acura tímto modelem vstoupí do rostoucího segmentu luxusních kompaktních SUV, které jsou aktuálně v módě. Auto se může těšit na konkurenční boj s chystaným Lincolnem MKC, Mercedes-Benzem GLA nebo modelem značky Lexus, který se patrně bude jmenovat NX.

Luxusní divize Hondy podobně jako Infiniti a Lexus původně vznikla jako značka pro americký trh, a to už v roce 1986. Zatímco Infiniti a Lexus už dávno expandovaly i na další trhy, Acura je orientována pouze na americký, čínský a mexický trh.

V následujících letech však Acura chce zamířit na nové trhy. Během příštího roku začne své vozy prodávat v Rusku a na Ukrajině, v roce 2015 zamíří do Brazílie a na Střední východ. S expanzí do Evropské unie však Acura kvůli zdejší prodejní krizi v dohledné době nepočítá.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - rimow11
21. 7. 2013 06:58
acura
škoda že tieto auta niesu aj u nas.
19. 7. 2013 23:56
Luxusni Hondy?
Ale bezte do pr..
Acura je Acura a Honda je Honda.
Nechejte si Acuru v US, kde se relativne dobre prodava a hotovo!
Fakt nechapu, kde se vzal ten primer, ze Acura je neco vic, nez Honda. Neni tomu tak. A to ani nahodou!