Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulia nemá s BMW 3 nic společného, říká šéfdesignér

Jan Mička
Diskuze (32)

Nová Alfa Romeo Giulia má neuvěřitelně charismatický náboj, design je ale často spojován s BMW řady 3. Šéfdesignér italského sedanu si o tom myslí své.

Co si budeme povídat – Alfa Romeo Giulia vzbudila v den svého oficiálního představení (stalo se tak 24. června) obrovskou vlnu vzrušení, která ještě stále nestihla utichnout. Mnozí motorističtí fanoušci si vůz mohli osobně prohlédnout na nedávném autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem a soudě podle atmosféry na stánku (značka zde vystavovala hned několik exemplářů) se hodně líbil. Ne každý v něm ale vidí ryzí italské emoce.

Takřka okamžitě po prvním odhalení vozu se začaly na internetu a v tisku objevovat poznámky o inspiraci u BMW. Mezi kritizované oblasti patří protáhlé světlomety, prolis táhnoucí se od předních blatníků ke klikám zadních dveří nebo tvar zadních sloupků. V nabroušené verzi Quadrifoglio Verde (ostatní před námi značka zatím stále tají) zkrátka někteří vidí spíše BMW M3. Co na to ale Alessandro Maccolini, tvůrce designu Giulie?

Maccolini inspiraci u BMW popírá a odkazuje se na model 156 vyráběný od roku 1997. Nic víc, nic míň. Avšak nehledejme hned fotografie běžné Alfy 156, ale raději nabroušenou 156 GTA s šestiválcem o objemu 3,2 litru a výkonu 184 kW. Už podle tvaru spodní části předního nárazníku je třeba dát Maccolinimu za pravdu a zároveň smeknout před provedením zadní části Giulie. Tady se z našeho pohledu BMW M3 a Mercedes-AMG C 63 moc nechytají…

Jan Mička
Diskuze (32)
15. 11. 2015 15:26
Re: Fake display
Chod k ocnemu, lebo je to stale tien od prisvetlenia pri foteni. Aj ked vyzhavis gamma dobiela, nic na tom nezmenis.
11. 11. 2015 15:02
podoba s M3
no jo, taky to má 4 dveře, 4 kola, kapotu, kufr, světla - prostě kopie BMW M3... >:D
Avatar - HitmanPB
10. 11. 2015 20:59
Re: Fake display
To je jasné, že tachometre sú používané na väčšiu rýchlosť, ako je konštrukčná a tak som to aj myslel ;-)
Mne sa kedysi dávno podarilo na Hyundai S coupe tak nejak pretočiť tachometer asi pol centimetra od 0-tého kolíka ;-) Jednoducho bol poddimenzovaný :-)
10. 11. 2015 16:28
Re: Fake display
Není to zase až tak důležité, ale poslední číslo na rychloměru snad u žádného auta neudává jeho maximální rychlost. Ale možná jsi se jen nepřesně vyjádřil.
Avatar - HitmanPB
10. 11. 2015 12:52
Re: Fake display
Pozri si [odkaz]

Trochu som zjasnil obrázok. Je to kladivo na oči, ale je tam vidno rozmery displeja a je pomerne malý. Dokonca je menší, ako som predpokladal... To, čo ty považuješ za tieň, určite nie je tieň, ale plastové orámovanie.