Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alpha Phoenix aneb prodloužený a panceřovaný G 63 AMG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Alpha Armouring se specializuje na pancéřování a další úpravy luxusních SUV. Mezi její nejnovější modely patří Phoenix na základech Mercedes-Benzu G 63 AMG.

Alpha Armouring se sídlem v Mnichově se již více než 30 let věnuje úpravám SUV, jejíchž cílem je zlepšení jejich schopností v terénu, zvýšení komfortu na palubě a především bezpečnosti cestujících prostřednictvím panceřování.

V současnosti se Alpha Armouring věnuje úpravám Lexusu LX 570, Toyoty Land Cruiser V8 a Mercedes-Benzu třídy G. Právě pro posledně jmenovaný vůz má německá firma nejširší paletu úprav, na jejímž vrcholu stojí na letošní dubnové přehlídce Top Marques Monaco představený model Phoenix.

Základem pro Alpha Phoenix je sériový Mercedes-Benz G 63 AMG s biturbo vidlicovým osmiválcem o objemu 5,46 l s výkonem 400 kW (544 k) a točivým momentem 760 N.m ve spojení se sedmistupňovou automatickou převodovkou.

Tento luxusní a výkonný zástupce své modelové řady je u Alpha Armouring v rámci přestavby na Phoenix protažen v oblasti B sloupku o 450 mm, z nichž profitují cestující usazení na zadních sedadlech.

Prostor řidiče je od zadní části interiéru oddělen pevnou přepážkou s výsuvnou skleněnou přepážkou. Vedle luxusního koženého čalounění a dvojice samostatných křesel mají cestující vzadu k dispozici multimediální systém s 34-palcovým displejem, lednici, oddělenou klimatizaci a systém, který jim umožňuje komunikovat s řidičem i vnějším světem bez stažení dělící přepážky nebo oken.

Prostor kolem vozu je neustále sledován čtveřicí kamer a vedle ochrany proti střelným zbraním nebo výbušninám zabudované do karoserie a podvozku vozu je Phoenix vybaven i hasícím systémem pro motorový prostor a podvozek.

Zájemci o Alpha Phoenix si musí připravit minimálně jeden milion eur (zhruba 27,5 milionu Kč) a obrnit se trpělivostí, protože přestavba trvá šest až osm měsíců v závislosti na specifických požadavcích budoucího majitele.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)