Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Američtí rappeři slaví. Lincoln Navigator láká na novou generaci

David Bureš
Diskuze (17)
Aktuální generace velkého SUV z dílny luxusní divize Fordu se po 11 letech dočká nástupce. Uvidíme ho už tento týden.

Automobilka Ford na starém kontinentu nabízí luxusní auta prostřednictvím modelů s přídomkem Vignale, na domácím americkém trhu však působí její samostatně fungující značka Lincoln. A ta si pro nadcházející newyorský autosalon připravila horkou novinku, novou generaci velkého SUV navigator.

Pro milovníky hip hopu a rapu bude tento automobil velice známý, navigator byl na této hudební scéně jeden čas velice oblíbený, před lety byl podobně cool jako třeba dneska elektromobily od Tesly. Ty časy jsou už ale pryč a z módního vozu se stal stařík, který je na trhu dlouhých 11 let! Z pohledu dnešního automobilového pohledu se jedná o dinosaura, který se začínal prodávat v době, kdy třeba dnes zaniklý Hummer očekával úspěšné časy s tehdy teprve rok starým modelem H3.

Nová, již čtvrtá generace navigatoru se proto hodně změní, aby reagovala na současné trendy. Lincoln zatím do světa vypustil první snímek vozu, který naznačuje jeho tvář. Přestože se novinka ukrývá zatím ve tmě, je zřetelné, že předním partiím bude dominovat obří maska chladiče s osvětleným horizontálním logem značky a velkými světlomety. Vzhled chystaného auta sice již loni ukázal stejnojmenný koncept, sériové auto se ale podle zveřejněné upoutávky změní, protože maska chladiče i nárazník vypadají jinak.

Zřejmě se změní také motor v útrobách. Aktuální třetí generace přišla v roce 2006 s 5,4litrovým osmiválcem, který pro modelový rok 2015 nahradila dvakrát přeplňovaným šestiválcem 3.5 EcoBoost. Zatímco jedny zprávy hovoří o jeho zachování, jiná média naznačují použití třílitrového šestiválce s dvěma turbodmychadly.

David Bureš
Diskuze (17)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
12. 4. 2017 21:47
Re: OT: 2018 Buick Enclave Avenir
Jo menší je, to bylo jen bokem co je za novinky. Jinak v rusku se ofiko prodává v síti Chevroletu Tahoe. Celkem zajímavý.
Avatar - Barrichello
12. 4. 2017 21:47
Re: Tady ho máte v celé své kráse?
Mě ten Navigouš taky moc nezaujal, ten předek mi nesedí a celé takové strašně krabicoidní
12. 4. 2017 20:32
Re: Tady ho máte v celé své kráse?
To zas tolik nebrečím ;-) Pickupa jsem si vyzkoušel teď posledních 3,5 roku, sice evropskýho, ale už to nechci, nevyužiju to. Příští rok to prodám a zajdu si objednat nový Durango v HEMI, prodává se to tu okolo 1,5 mil. Potřebuju víc sedaček, malý to taky není, navíc se hodně bojím, aby downsizing nedostihl i Dodge a nezačal do toho dávat voturbenej ten jejich Pentastar. Celkem se už těším. Rodina nic nenamítá. Takže samá pozitiva. Ale Yukon je Yukon :-)
12. 4. 2017 19:45
Re: Tady ho máte v celé své kráse?
jjj GMC je opravdu hukot, mají ta auta co do designu dotažená k dokonalosti. Stejne jako jsou Exp a Nav technicky prakticky totožná a přitom designově vcelku rozdílná SUV, je i GM u Escalade / Yukon / Tahoe / Suburban vidět, že stačí změnit čumák a zadek a hned je celek vnímán úplně jinak... Tak i tak, opuštění V8 u Fordu se mi moc nelíbí >:D Stejně jako trapně zachrčí naftovým motorem rádoby muskulativný evropské SUV, stejně nedůstojné je i V6 či menší v takovém obřím SUV z USA :-(

A co do ceny, pár let prostě počkej. Před asi 5ti lety jsem hrozně chtěl FullSize US PickUp, na novey by nebylo problém mít, ale penízky se v tu dobu prostě musely kutálet jinam. Nakonec jsem po X letech skončil na velmi výhodné koupi sice starší, ale velmi zachovalé RAMky, samozřejmě s V8. U PickUpů ty ceny klesají v ČR dost svižně, pokud tam teda někdo nenas*re LPG, což je pro tyhle auta jako mor :-( Ale je fakt že co jsem koukal na US SUV, tam tu cenu sráží jen AAA, dkyž náhodou nějaké mají >:D Ale jinak si cenovku drží poměrně slušně :-)
12. 4. 2017 19:05
Re: OT: 2018 Buick Enclave Avenir
Ale ta Enkláva je fakt o dost menší. V její skupině bych řekl, že nejhezčí je Durango, i kvůli tomu, že má 5,7 Hemi. ;-)